Најновије

РУСИ СПАСИЛИ ДАРАЈУ: Џихадисти натерани на бег из освојеног дела града! (ВИДЕО)

Након два дана тешких губитака и у људству и у територији које је трпела Сиријска арапска армија у јужној покрајинској престоници Дараји, на сцену су ступиле Ваздушно-космичке снаге Руске Федерације.

Руси у акцији (Фото: public, Правда)

Руски авиони извели су опсежну акцију по џихадистичко-терористичким положајима у градској четврти Манисија, која је пала након неколико дана сталних, нестварно масовних, самоубилачких напада. САА је била приморана да се највећим делом повуче преко реке која дели град на пола, чиме је изгубљена тактичка могућност за ефективан контраудар. Према извештају репортера либанско-сиријске медијске куће Ал Масдар, изведено је више од 50 авионских налета, што је приморало коалицију састављену од сиријске Ал Каиде (Хајат Тахрир ал Шам) и такозване "Слободне сиријске армије" коју подржавају САД и Турска, на повлачење. Током читавог дана били су активни и руски и сиријски хеликоптери:
У Дарају је стигао и велики конвој појачања САА за овај фронт, па се очекује да ће контраофанзива започети најкасније са првим зрацима сунца. Руски авиони одиграли су кључну улогу и приликом ослобађања стратешки важног места на северу покрајине Хама, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА