Најновије

ТРЕЋА НЕДЕЉА ПРОТЕСТА: Хоћемо културу, а не диктатуру

"Протести против диктатуре" вечерас су, 15. шетњом за редом, ушли у трећу недељу незадовољства режимом Александра Вучића. Демонстраната је више него претходних, празничних дана.

Трећа недеља протеста (Фото: Правда)

Демонстраната је било више него током претходних, празничних, дана, а атмосфера и енергија скупа наговештава да ће их сутра бити још више. Велики транспаренти су поново предводили шетњу, и бубњари су се вратили са празничне паузе, право на чело колоне, а иза мегафона нашао се нови глас који се на почетку окупљања захвалио свима "који су истрајали" и најавио повратак "целе екипе" за сутра. Студенти и грађани упозоравају на масовније окупљање и радикализацију протеста с обзиром на то да је данас истекао рок који су поставили Влади Србије за изјашњавање о њиховим захтевима, а званичних одговора представника власти није било. 
Током протестне шетње од Скупштине, преко Теразија, опет су се тражиле оставке испред Репуличке изборне комисије, а у наставку Светогорском улицом скандирало се "ниси наш председник". Како се колона приближавала Таковској улици и згради РТС-а, са мегафона су позивали на песму "примерену уласку у следећу улицу" па је маса једногласно тражила "хоћемо културу а не диктатуру". Пред зградом јавног сервиса Србије, демонстранти су се, по обичају, највише задржали и били најгласнији са песмом "јавна кућа Србије".
Делиле су се нове налепнице са поруком "пук'о си" а посебну пажњу окупљених  привукао је и нови транспарент са паролама "једнакост" на енглеском језику и "слобода" на персијском.  Око ових порука окупљена су два младића и једна девојка, налик на мигранте, који се представљају као "путници из Авганистана". И они су учествовали у протесту целом трасом шетње. 
А када се колона враћала на почетну тачку скандирало се "готови су празници" и "видимо се сутра". Ту, пред Домом Народне Скупштине, загледани у "зид плача", демонстранти су минутом ћутања одали почаст Милици Ракић, девојчици која је на данашњи дан трагично настрадала у купатилу породичне куће у Батајници током НАТО бомбардовања 1999. године. Детаље о Вулиновој изјави да иза протеста стоје Јанковић и Јеремић погледајте ОВДЕ. Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА