Најновије

ОГЛАСИЛИ СЕ РУСИ: Циљ њихових лажи је да нашкоде руско-српском пријатељству!

Министарство спољних послова Русије саопштило је вечерас да је циљ текстова у хрватским медијима о наводном руском снабдевању Загреба оружјем током ембарга у периоду од 1991. до 1995, укључујући ракетне системе противваздушне одбране С-300, да се поткопају односи Москве са балканским земљама, преноси ТАСС.

Кремљ (Фото: Pixabay)

- Циљ пропаганде изграђене на опаким спекулацијама око горе помених лажних вести је прилично очигледан - задатак је да се наштети сарадњи Русије са пријатељским земљама на Балкану, пре свега са Србијом - пише у саопштењу овог министарства, поводом писања хрватског "Вечерњег листа".
Министарство је навело да је Русија била посвећена ембаргу на снабдевање оружјем зараћених страна у Југославији, наметнутом у раздобљу од 1991. до 1995. године.
- Није тајна да су у том временском периоду земље централне и источне Европе, као и бивше совјетске републике, имале велике количине совјетског оружја, муниције и војне опреме. Према нашим сазнањима, Хрвати који су на непоштен начин стекли новац искористили су ово како би снабдели Загреб. Наравно да Руска Федерација никада није имала никакве везе с овим - додаје се у саопштењу. Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин каже да су спиновања о наводним испорукама Хрватској ракетних комплекса С-300 из Русије "лаж и провокација". Њихов циљ је, истиче Чепурин у изјави за Тањуг, да се нанесе штета Србији, која чува и развија пријатељство са Русијом, те да се ослаби поверење између српског и руског народа. - Још једном изјављујем да Русија није никад испоручивала наоружање кршећи међународне норме и ембарго на испоруку наоружања за земље бивше Југославије, који је био успостављен од стране Савета безбедности УН - рекао је Чепурин. Погледајте ОВДЕ руско оружје после чије употребе ништа више неће бити исто. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА