На интернету нас свакодневно изненађује понеки нов рецепт за сладолед, базиран на сиру – козјем, пикантном, чедар сиру, сиру с племенитим плеснима, пармезану или некој од чувених, аутохтоних врста.
Сладоледи изненађују и новим бојама. Тако је током прошле године велики хит у Њујорку био црни сладолед, произведен од кокосовог пепела, кокосовог млека, крема и пахуљица. Не само да конзументе привлачи својом, за намирницу као што је сладолед необичном бојом и пријатним укусом, већ врши и детоксикацију организма.
У Лондону је најновији тренд сладолед с укосом зеленог чаја умотан у шећерну пену.
Потребно је:
175 грама крем сира, конзерва слатког млека у праху, 200 мл течне павлаке, 250 грама малина, две кашике шећер.
Припрема:
Умутите крем сир и засладите млеко у праху док не добијете потпуно глатку хомогену мешавину. Додајте добро охлађену павлаку и мутите све док се не згусне.
Крчкајте заједно све састојке за сируп, оцедите и оставите да се охлади.
Распоредите део ледене мешавине у форме за крем карамел, одозго прелијте сирупом и поново додајте ледену мешавину. Ако желите мермерни ефекат, благо промешајте кашиком одозго нагоре. Оставите у замрзивачу два до четири сата. Рецепт за најбржи и најздравији брауни који можете да једете колико хоћете погледајте ОВДЕ.
Извор: Супер жена