Најновије

HOW CONVENIENT (Ма је ли могуће да се то управо тада десило)

Овај Запад зна и да омане. То му се изнимно ријетко дешава, али је то доказ да нитко није савршен. Због корумпираности једне службенице у француском министарству правде која је примила позамашан мито, десило се оно што се десило.

Емил Влајки (Фото: УНС)

Пише: Емил Влајки
Наиме, она је преиначила пресуду надлежног француског суда који је Рамуша осудио на изручење.Тако је испало да је Рамуш Харадинај, по Србима окорјели албански ратни злочинац (нешто као и Тачи, само што се са Тачијем српски званичници редовно рукују ради мира и стабилности у региону), пуштен на слободу. Француске власти, пак, да би заштитиле своју службеницу од прогона по ђендерској (сполној, сексуалној) линији, одлучиле су, да не доводе морални интегритет те своје службенице у питање, и потврдиле да је Харадинај слободан.
Сви знамо да је то несретан случај настао због сплета околности.Јер је Запад који је принципијелно бомбардирао Србију, како би са себе скинуо љагу евентуалног ратног злочинца, пошто би га нетко мога оптужити да је бомбардирањем, поред убојстава које је починио над српским цивилима, директно помогао и Тачију и Харадинају и осталима, био изузетно строг према злочинцима и злочинима над Србима.
Тако су осумњичени ратни злочинци Дивјак и Ганић, такођер ухапшени у иностранству на основу српских потјерница, одмах били изручени Србији и сада чаме у тамошњим затворима. Дакле, као што је Запад изручио Ганића и Дивјака, тако је требало бити и у случају Рамуша, али случајно није.
Да би отклонили било какву сумњу и инсинуацију гледе Запада и његове судске политике, сјетимо се Хашког трибунала. Тамо су сви неправедно оптужени Срби одмах ослобођени и нитко од Срба није умро у Хашким тамницама, док је код Хрвата и Муслимана све обрнуто.
Принципијелност Запада огледа се и што се тиче момента хапшења Рамуша који је ухапшен 4. јануара 2017, три мјесеца прије предсједничких избора у Србији. Иако је то била чиста случајност, народ је то схватио као подршку Запада свом несумњивом вођи, па је тако А. В., а и због осталих квалитета, изабран за предсједника.
Некако се десило да пресуда Харадинају није донесена прије самог одржавања избора, него мјесец дана касније када су, узгред речено, престали и студентски протести. Злобници би помислили да је Запад тиме помогао будућем предсједнику Србије, бар што се тајминга тиче, али то није точно, него је случајно. А и није Запад крив што се у Паризу нашла нека службеница која се дала корумпирати.
Ми сви знамо што ће се сада десити. Сјетимо се сличних ствари у недавној прошлости: Убојства 14 српских пољопривредника од стране Албанаца, погроми против Срба на Космету, 2004., оклијевање Албанаца да омогуће Савез Српских Опћина у самозваној Републици Косова, и да не набрајамо.
У свим тим и другим случајевима, власти у Србији су оштро реагирале. Злочинци који су убили пољопривреднике су одмах ухапшени,  процесуирани и осуђени на доживотну робију. Исто је било и са виновницима погрома. Недавно је Запад присилио Републику Косова да прихвати Савез Српских Опћина, тако да овај задњи функционира у пуном капацитету ван албанских институција и већ је створио неку врст аутономије на Космету. Албанци су обећали и да ће одсада и сам предсједник Србије моћи несметано долазити на Космет. Одлазећи предсједник је то прихватио, с тим да се браћа Харадинај покају, као и Тачи, ради својих злочина, тако да се одсада српски званичници могу и с њима руковати.
Све у свему, српске власти и народ су огорчени због ослобађања Харадинаја. Власти ће упутити Француској оштру дипломатску ноту због корумпиране службенице која ће сигурно бити озбиљно укорена.
Најновија вијест је, да је Запад обећао Србији да ће прије њених слиједећих избора ухапсити било кога по српској црвеној потјерници и одмах га изручити као што је то и до сада радио. Погледајте ОВДЕ како је и зашто ревитализована идеја о Великој Албанији. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта ће Србија предузети поводом ослобађања Харадинаја:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА