Најновије

ЗЛО: Исламска држава отела Месија! (ВИДЕО)

Терористи из Исламске државе отеле су трогодишњег ирачког дечака којем је отац дао име по свом фудбалском идолу Лионелу Месију и две године држали га у заточеништву, јављају светски медији.

Терористи ИД (Фото:Јутјуб)

Петогодишњак, иначе припадник мањинског народа Изида које исламисти нарочито имају на мети, отет је из свог дома у граду Синџар на северу Ирака 2014. године, а с њим су одведене и његова мајка и сестра. Од тада је његова породица платила терористима бројне захтеве за откупнину, иако живи у тешком сиромаштву.

Ипак, јавља "Дејли мејл", дечак је недавно ослобођен и сада се налази у избегличком кампу у Дохуку, у ирачком Курдистану. Иако је коначно слободан, трауме из заточеништва још муче маленог Месија, који једва да прича и понекад климне главом када га ослове по имену. Дечаков отац узјавио је за "Курдистан 24" да су "неверници натерали дечакову мајку да му промени име у Хасан". Године 2014. у нападу ИД на Синџар убијене су и заробљене хиљаде Јизида, а жене и деца одведени у робље. Верује се да је око 3.000 припадника тог народа ослобођено, али и да су многи остали у немилости исламиста. Аеродром у главном граду Сирије уздрман низом експлозија. Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА