Најновије

ОПОЗИЦИЈА НАСТАВЉА БОЈКОТ: Народ Црне Горе не жели у НАТО

Опозиционе странке, осим СДП-а, указале су да нелегитимни парламент не може донети одлуку о уласку Црне Горе у НАТО.

НАТО (Фото: nato.int)

- Ми се надамо да неће бити тог гласања у парламенту, да ће власт озбиљније схватити значај ове теме. А верујем, и међународни фактори који ризикују компромитацију уколико прихвате локалне дилове. Сасвим извесно неће Демос бити у парламенту из два разлога, прво бојкотујемо га, а друго што та одлука неће бити легитимна. У сваком случају, неће бити стабилна - казао је лидер Демоса Миодраг Лекић.
Извесно је да ни СНП и ДФ неће бити у згради парламента када се буде гласало о НАТО.
- Што се тиче Демократског фронта, како то она прва реч и каже, ми ћемо да будемо с народом, а народ неће бити у Скупштини, јер тамо не седе њихови представници, јер не одлучује се о нечему што жели народ Црне Горе. Значи ли то испред?! То значи, тамо где буде - рекао је потпредседник НОВЕ Славен Радуновић у изјави Телевизији Црне Горе.
- Уколико се пренебрегне и игнорише воља грађана и одлука о уласку у НАТО донесе у нелегитимном парламенту, онда ће СНП бити тамо где је и увек био, уз народ Црне Горе - каже портпаролка те партије Слађана Калуђеровић.
Из УРЕ је, такође, саопштено да неће прекинути бојкот парламента због НАТО-а.
- УРА ће бити тамо где је од 16. октобра, дакле, биће у бојкоту парламента који који је настао због нелегитимних избора - рекао је Дритан Абазовић.
С друге стране, СДП прекида бојкот због НАТО-а.
- Тога дана ћемо бити у Скупштини, гласаћемо за НАТО, то је наш програмски циљ. Једини се 25 година залажемо за НАТО. Након тога, наравно, настављамо бојкот - каже СДП-ов Иван Вујовић.
Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА