Најновије

ДВЕРИ: Поштовање и захвалност херојима 6. априла

"Ми данас имамо обавезу да вратимо нашу престоницу и нашу државу српском народу, коме оне и припадају", наводи се у саопштењу Двери.

Бомбардовање Београда 1941. (Фото: архива)

Српски покрет Двери издао је самопштење у којем је, најпре, подсетио да се данас навршава 76 година како је Београд бомбардован у Другом светском рату од стране фашистичке Немачке и изразио поштовање према онима који су 6. априла 1941. дали свој живот за своју отаџбину и своју престоницу. Овај покрет упозорио је да држава данас недовољно брине о породицама, потомцима оних који су свој живот изгубили бранећи своју земљу.
- Актуелна власт положиће данас венце у спомен погинулих у бомбардовању Београда, а својом политиком они то бомбардовање настављају. Београд данас не личи на слику онога, за шта су се борили наши преци. Београд није слободан. Исти они који су бомбардовали Београд, данас од Србије стварају своју колонију у чему им помаже актуелна власт у Србији - наводи се у саопштењу. Српски покрет Двери пита се "да ли је 12 хиљада људи свој живот дало да би данас српска престоница била под влашћу странаца? Као и да ли су потомци жртава данас поштовани и да ли се осећају слободно у граду и држави за коју су њихови очеви положили животе?"
- Ми данас имамо обавезу да вратимо нашу престоницу и нашу државу српском народу, коме они и припадају. Нећемо дозволити да сви ти животи буду узалуд жртвовани - подукли су Двери.  У саопштењу се наводи и да ће Двери предложити Скупштини Србије Закон о ратним војним ветеранима, ратним војним инвалидима и посебно бригу о породицама погинулих. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА