Најновије

ПАДАЈУ ГАСНА ПОЉА: Сиријска армија се не зауставља у походу на истоку Палмире! (ВИДЕО/МАПА)

Упркос бомбардовању аеродрома са ког је полетао највећи број авиона који учествују у операцијама око Палмире, Сиријска арапска армија одлучно напредује на овом фронту.

Палмира (Илустрација: Правда)

Сиријска арапска армија (САА) заузела је стазу Камел, Ал Шукари каменолом и Фарме Палмире у јужним областима древног града. Овим напретком САА је отворила пут за напад на град Хафсех и гасна поља у његовој близини.
2

Током дана сиријска артиљерија је дејствовала и по терористичким утврђењима источно од Силоса Палмире, у правцу кретања офанзиве, која је за први циљ имала ослобађање древног града. Други циљ ових војних операција управо и јесу налазишта нафте и гаса у околини Палмире и Хафсеха: Арак, Џазал, Махер и Ал Шаере. Према наводима локалних активиста, на авио-базу Т4 са које, такође, полећу авиони и хеликоптери који учествују у операцијама око Палмире, пао је један од "залуталих" крстарећих ракета испаљених током ноћи са америчких бродова.  Као да су тиме послали сигнал терористима, ИД је истог тренутка започео нападе на САА село Фруклус, о чему више можете да прочитате ОВДЕ.  Напад је одбијен, пре свега, захваљујући одлучним дејствима сиријске авијације. Погледајте видео-извештај САА о напредовању на јужном фронту Палмире: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА