Најновије

СУТРА У ПОДНЕ: "Против диктатуре" стају пред Владу Србије! (ФОТО/ВИДЕО)

Пете по реду узастопне демонстрације, под слоганом "Против диктатуре", почеле су у Београду, Новом Саду, Нишу и још неколико градова широм Србије.

Против диктатуре (Фото: ЈуТјуб)

Наредни протест биће одржан сутра у подне испред Владе Републике Србије. "Неће бити једини јер нећемо ништа решити једним протестом. Јуче смо почели, данас настављамо и не стајемо док се наш глас не буде чуо довољно гласно, док нас не чује цела Србија, док не надјачамо тишину медија! Дођите и подржите своје мишљење, и борите се за своју будућност! Понесите пиштаљке, транспаренте, мегафоне и осталу опрему за протест", поручује се на незваничној Фејсбук страници протеста у Београду и апелује на сва мања места да организују своје догађаје. "И Слоба је добио изборе, то треба да запамтите!", поручује се на страници.

Раније...

Транспарент "Протест против диктатуре" разапели су учесници тако што су се окренули у правцу ка Булевару краља Александра. Поновљена је рута од јуче Вуков споменик - Краљице Марије - Таковска - Немањина - Кнеза Милоша - Славија - Краља Милана и поново - Народна скупштина.  Саобраћај се зуставља током проласка колоне. Демонстранти се поставили нови захтев - "Хапсите тајкуне!", била је једна од парола. Колона је код Вуковог споменика застала где је цела маса лајала, али и уједно и скакала у ритуму парола и скандирања, да би на крају наставили Рузвелтовом од Краљице Марије. Током демонстрација нарочито се истиче један симбол, а више о томе ко је осмислио симбол демонстравија против Вучића, сазнајте ОВДЕ. На путу до зграде РТС-а учесници протеста су Таковском и завијали, али и изнели и још један захтев - "Врати баби пензију!" грмело је из грла окупљених. Када је стигла колона испред зграде РТС-а, грмело је што од пиштаљки, вувузела, тако и од повика "Хоћемо оставке!". Упаљена је и бакља. Ипак, одата је пошта за страдале пилоте у паду авиона код Шапца. Колона је прво скандирала минут ћутања како би се утишала маса да би на крају заиста и утихунули. Скандирање пароле "О(не)свести се" испред Владе Србије стандарно је најавило падање у несвест окупљених. Учесници су претходно чучнули и поседали на асфалт у Кнеза Милоша, да би после поскочили као један. Колона се упутила ка Славији, одкле је наствила преко Краља Милана до зграде Народне скупштине, где је шетња окончана. Протест је поново прошао без инцидената, а за сутра је најављен нови скуп, али у 12 сати.

Нови сад:

Још раније...

Демонстранти су, упркос лошем времену, већ почели да се окупљају испред Нароне скупштине у Београду. Очекује се да ће након окупљања почети протестна шетња, али обзиром да је траса шетње јуче промењена у односу на претходне дане, није познато којим ће се улицама протести кретати вечерас. Тренутно се на месту окупљања налази око 1.000 људи, али непрестано пристиже још демонстраната. Овако сада изгледа на платоу испред Скупштине Србије:




Фото: Правда Као и претходних дана, група патриота истрајава у заштити "српског зида плача", посвећеног жртвама на Косову и Метохији.


Фото: Правда Окупљања су почела и у Новом Саду:


Фото: Твитер Међу учесницима демонстрација појавиле су се прве поделе и то поводом неодлучности када треба да започну сутрашњи протести. Протести су отпочели након што је актуелни премијер Александар Вучић у недељу 2. априла убедљиво победио на изборима за председника Србије. Као организатор протеста до овог тренутка није означена ниједна организација или појединац, док се учесници позивају у шетњу централним улицама градова у Србији путем интернета и друштвених мрежа. Новосадски студенти дефинисали су захтеве протеста, које су подржали и представници студената учесника из Београда. Они траже: смену чланова Републичке изборне комисије "због непоштовања одлука Уставног суда", разрешење председнице Скупштине Србије Маје Гојковић "због блокаде рада Народне скупштине", смену директора Радио телевиyије Србије (РТС) и уредника Информативног програма РТС "због режимског извештавања и неравномерне заступљености кандидата", као и смену чланова Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), због нереаговања на прекршаје и пријаве. Ускоро опширније... Извор: Правда, РСЕ, Курир, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА