Најновије

НАПАД У СИРИЈИ ЈЕ КЛОПКА ЗА ПУТИНА: Трамп и Ердоган испланирали све да би истерали Русе заувек

Војна аналитичарка Дарја Асламова тумачила је изненадни напад САД на сиријску војску и дешавања уочи тог догађаја.

Напад САД на Сирију (Фото: Јутјуб)

Асламова је подсетила да је 29. марта Турска неочекивано саопштила да је завршила операцију "Штит Еуфрата" и да се повлачи из Сирије да би дан касније у посету Анкари дошао државни секретар САД Рекс Тилерсон.
А 4. априла догодио се изненадни хемијски напад Хан Шејхуну у провинцији Идлиб. Занимљиво је да се ово место налази у близини турске границе, на територији под турском контролом. Она подсећа да је погинуло преко 100 људи, а да су тела пребачена у Турску.
О томе да је напад изведен хемијским оружјем прво је проговорио министар правде Турске Бекир Боздаг.
"Турци су направили и патолошкоанатомску анализу. У Анкари одмах инсистирају на томе да је напад извршила званична сиријска војска. Министар здравлја Турске Реџеп Акдаг каже да ће подаци бити прослеђени на додатну анализу у Хаг", каже она.
"Игра почиње. Председник САД Доналд Трамп каже да је ово "жалостан дан за Русију". Сценографија је постављена. Одмах се појавлјује организација "Бели шлемови", која сарађује са Ел Нусром, и хистерично изјављује да свет не сме да ћути. Све иде по плану", каже Асламова.
Додаје да већ 7. априла, без икакве објаве рата, Америка напада Хомс иако још увек нема никакве истраге, нити доказа па ни одлуке Уједињених нација.
"А рат је већ почео. На територији која је натоплјена крвлју не само сиријских, него и руских војника. Тилерсон изјавлјује да Русија није испунила своје обавезе о сузбијању хемијског оружја у Сирији. (А шта је са хемијским оружјем терориста? Ћутање). Израел је потресан убиством сиријске деце потпуно подржава одлуку САД о ваздушном нападу а онда "скреће стрелицу" наводећи да ће се ово одразити не само на Дамаск, него и на Техеран. Си Ен Ен пише да је Трампа "веома погодила фотографија погинуле деце". Видимо да цео Пентагон рони сузе", пише она.
Аналитичарка закључује да је цилј операције да сруши Асада и из Сирије потпуно истера Русију, оставивши је кратких рукава.
"Ако Русија покаже слабост, не само да ће нас истерати са Блиског истока, него ћемо се наћи у стању глуве и тешке одбране и то на свим геополитичким фронтовима”, написала је Дарја Асламова.
И њен колега из листа Народна одбрана Игор Короченко каже да је Трамп урадио оно што се ни Обама није усудио.
"Дозволио је ваздушне нападе на сиријске ваздушне базе због потпуно измишљених разлога. То показује да САД и даље спроводи агресивну политику и флагрантно крши међународно право", објаснио је он.
Лазански тврди да Русија и Америка неће заратити због Сирије. Више о томе читајте ОВДЕ.
Какву је Асад послао поруку Западу након напада на аеродром Шајрат погледајте ОВДЕ.
Извор: Космољскаја правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА