Најновије

ПРЕТИ НАМ ТРЕЋИ БАЛКАНСКИ РАТ: Да ли ће се поновити историја?

У овом тренутку, на Балкану, процена професора Александра Гељевича Дугина о трасформацији структуре међународног права је више него тачна и актуелна.

Прети нам Трећи балкански рат (Фото: geopolitica.ru)

„У систему међународног права је у току фаза преласка из `другог` и `трећег номоса` Земље, ка `четвртом`. У овом тренутку овај `четврти номос Земље` прети да створи монополарни глобализовани свет, никако мултиполарни.“ – Александар Дугин
Без обзира на непрестано понављање западних медија да је Република Македонија добила председника Парламента (Собрања), ствари нису баш тако готове и јасне. Без обзира и на то што ЕУ покушава да дâ легитимитет Џаферију, јер му је приредила пријем у Бриселу, само 24 сата након што је нелегално преузео кључеве кабинета председника Парламента и, без обзира на оркестриране медијске папагајске кампање о томе шта се догађа у Македонији, потребно је још једанпут преиспитати чињенице. А оне кажу следеће:
Именовање Таљата Џаферија није објавио Службени весник, званично гласило државних органа.
Председник Иванов није никоме дао мандат.
Протести великог дела грађана се и даље настављају – грађани од председника државе траже да не пристане на уцене са Запада и траже нове изборе.
Европска унија је глува и слепа за стварне догађаје у Македонији и упорно инсистира на свом програму за Македонију.
Шиптари изазивају инциденте гдегод стигну, без да су кажњени.
УЧК, у ствари, никада није расформирана, а њени челници су постали марионете западне политике на Балкану.
Терористи и убице из УЧК наоружани и спремни за рат стижу на територију Македоније.
КФОР, НАТО и друге организације за примену силе над непослушним народима не реагују на кретања шиптарских терориста и у најмању руку им логистички помажу.
Организована је и оркестрирана медијска кампања прозападних медија, која би требало да делује уместо одлука званичних органа (објављивање званичне одлуке у Службеном веснику и одлука Председника Иванова о мандатару нове владе).
Сорошеве организације и даље вршљају, званични Вашингтон се од њих не ограђује.
Европска унија више ни не крије своју подршку стварању 'велике Албаније'.
Како тврде Македонци, Џафери је отео једну од највишијих јавних фунцкија у држави и већ тај чин у великој мери показује шта се од те “секте” може очекивати у будућности – било какав документ на који би се они у будућности икада позивали, био би безвредан, јер је долазак на функцију био безвредан, тачније нелегалан, нелегитиман, без поштовања Устава.
Становништво Македоније сматра да након два и по месеца истрајавања да се не дозволи и институционализовање стварања велике Албаније, нема назад, и да се мора наставити са активностима свих врста које су усмерене на осујећивање планова Запада и њихових шиптарских слугу, да се на територији других држава ствара велика Албанија. Сâма Албанија је вештачка творевина, настала пројектовањем геополитичких кретања на Балкану, а њено стварање је процењено као добробит за западни колонијализам.
На рачун стварања велике Албаније, предвиђа се уништавање старих држава. Тако се институционална криза, протести поводом Тиранске платформе и повремени оружани сукоби могу прелити и на територију југа Србије, који је такође, предвиђен да припадне великој Албанији.
Шиптари појачавају своје терористичко организовање и оружана дејства и на југу Србије, у последњих неколико дана било је и убистава. Никада није потврђена наводна вест да је српска ВБА запленила оружје, које су шверцовали грађани Србије, заједно са неким Шиптарима, а које је требало да заврши у Македонији и буде на располагању шиптарским терористима у даљем растурању Македоније и отимању институција државе. Имајући у виду извор овакве вести, врло је вероватно да се ради о готово плаћеном ПР тексту, а не о вести. 
Упорним инсистирањем да се за званичника државе прогласи човек чији ставови нису у складу са Уставом Македоније и кога већи део македонског народа сматра издајником и непријатељем, Европска унија, Британија и Сједињене државе саучествују у рушењу македонске државе. Бескрупулозно мешање у унутрашње ствари суверене земље показује да западни свет нема никакву намеру да своје деловање спроводи у оквиру међународног права и међународних конвенција. Игнорисање међународних конвенција и права, деловање управо у супортности са њима, указују на тежње болесних структура моћи на Западу да се у међународну праксу уведу потпуно нови облици понашања и вредновања.
Такав пример је рат на простору бивше Југославије (1991-95.), бомбардовање Србије (1999.) и стварање криминалне квазидржаве 'Косово', која је на управљање дата шиптарским терористима, а које су тиме сачували процесуирања – Тачи, Чеку, Харадинај и остале убице су преласком у политику стекли политички имунитет и постало је немогуће кривично их гонити. Са друге стране, оног тренутка када су власти у Србији прихватиле Тачија као саговорника, тог истог тренутка је Србија изгубила било какав легитимитет суверене државе, а становништво и држава сâма су постали таоци квислинга, чији је задатак био да, заједно са својим западним шефовима, уништавају Србију. У томе су име свесно помогле и лажне патриоте, чији се патриотизам може представити одређеним бројем новчаних јединица.
Сада се клупко сâмо размотава и постаје много јаснија улога Запада (ЕУ, Сједињене државе, Велике Британије) у рату на Косову и Метохији, 1999. године, а постаје још много јасније који су то политичари и њихове политичке клике здушно сарађивале са непријатељима, док су од државе Србије наплаћивали свој патриотизам.
Све чешће се појављују информације да су у трговину територијама своје отаџбине укључени и високи политички функционери Србије. Ако се томе дода њихова умешаност у разнолике криминалне послове, што са западним званичницима, као што су Весли Кларк, Дејвид Петреус и Мадлен Олбрајт, што са шиптарским терористима и њиховим фамилијама (пресвученим из УЧК униформи у одела), онда је све много јасније – и откуд синхронизација догађаја у Црној Гори (нелегална скупштинска одлука о уласку у НАТО), Македонији (насилно убацивање Тиранске платформе у политички живот Македоније, све заједно са УЧК терористом Џаферијем), Србији (захтев за затварањем Руско-српског хуманитарног центра у Нишу, убиства Срба на југу Србије и на северу Космета, најезда арапских финансијера у Војводину, анти-државне изјаве званичника Србије из Рашке области, итд..). Томе треба додати и притисак који долази из Хрватске, која је и члан ЕУ и члан НАТО, а у којој се више ни не крије усташлук на државном нивоу. Босна и Херцеговина је увек на ивици амбиса и увек се може наћи неки разлог за следећи рат.
Међународна заједница – штагод то значило ових дана, а углавном значи евро-атлански колонијални блок, из дана у дан крши по неко од сопствених правила, крши међународне конвенције и норме, а кршећи их успоставља нова правила и вежба следеће кораке у увлачењу балканских држава, насталих распадом СФРЈ, под свој кишобран. Зато се убрзаним процесима, прескакањем процедура доводи до неких пуких задовољених форми и докумената, који су, ипак, настали, управо кршењем процедура, те се од почетка може сумњати у њихов легитимитет и легалитет.
Међународно право је, поново, по ко зна који пут прекршено, а то су учинили управо они који су на њему у оваквом облику и инсистирали. Или, можда, они једини имају дискреционо право да међународно право свакодневно крше, а да истовремено од других строго захтевају да се поштује? Ова залуђеност сопственом моћи (која се, ипак, заснива на добро скривеној немоћи и кукавичлуку), кад-тад ће, западним колонијалистима и неоколонијалистима, доћи главе. НАТО пакту је то 1999. године показала шест стотина пута слабија српска Војска, а ових дана им то показују Сирија, Хезболах, Иран и Русија у Сирији, малобројни и технички неопремљени Хути против саудијске коалиције у Јемену, пропаст пројекта Укронациста, какав-такав отпор у Јужној Америци (у оним државама које нису под америчком шапом), севернокорејске активности, јужнокорејска побуна против система THAAD.
На Балкану су нестајале империје, потпуно уверене да су управо кренуле у нову фазу раста. Нестаће и ова, евроунијатска, и њено војно крило, НАТО – једина војна алијанса у тренутном свету, која се служи нечасним и невојничким методама за постизање војних циљева, коју воде и коју чине искључиво кукавице, незналице и војни аутсајдери. Ердоган жели ново Османско царство, а како ће Русија реаговати прочитајте ОВДЕ.
Извор: geopolitica.ru

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански: Свет је на ивици рата
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА