Најновије

ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Након Брегзита, на реду су земље Балкана!

ЕУ ће примити нове чланице када Велика Британија напусти тај блок, а то ће највероватније бити земље Балкана, изјавила Федерика Могерини.

Федерика Могерини (Илустрација: Правда)

Шефица дипломатије ЕУ је то изјавила за италијански лист Стампа, а Спутњик, који је пренео ту вест, подсећа да би Велика Британија требало да напусти ЕУ до пролећа 2019, као и да су Албанија, Црна Гора, Србија и Македонија сада кандидати за чланство у Унији.
- Сигурна сам да се Европска унија у будућности неће ограничити на 27 чланица, јер ћемо имати нове земље чланице. Мислим да ће то бити земље Балкана с којима разговарамо о чланству. Многи овај процес називају проширењем, али ја преферирам да о томе разговарамо као о реуједињењу Европе - истакла је Федерика Могерини за италијански лист "Стампа". 
Она је нагласила да је однос између ЕУ и Балкана помогао многим земљама тог региона да превазиђу последице рата који је уследио након распада Југославије. 
Додала је да је пред тим земљама дуг и тежак пут који треба да пређу, али и да је сигурна да ће оне наставити да иду тим путем, јер све оне имају заједнићку будућност у оквиру Европске уније. 
Шефица дипломатије ЕУ је подсетила да су многи предвиђали да ће референдум у Британији о изласку из ЕУ покренути домино ефекат, али да се то није обистинило, што потврђује победа проевропског кандидата на председничким изборима у Француској. Погледајте ОВДЕ какав паклени план Зорана Заева је откривен. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта победа Макрона на француским изборима значи за Брегзит:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА