Најновије

САМО 3 КМ ДО ПОСЛЕДЊЕГ УПОРИШТА ИД: Тигрови надомак Маскане, терористи већ беже из града! (ВИДЕО/МАПА)

Само три километра је остало између првих редова положаја елитне дивизије Тигар снага Сиријске Арапске армије и последњег упоришта такозване "Исламске државе" у провинцији Алепо, након што последњег напредовања владиних снага у региону.

Борбе на истоку Алепа (фото: Јутјуб принтскрин)

Команда Тигар снага објавила је у току дана да њене су трупе наметнуле потпуну контролу над селом Сукарија које се налази три километра западно од града Маскана, који је наведен као бастион терориста Исламске државе.

Војни извори информишу да су џихадисти већ почели повлачење из Маскане сада када је сиријска војска у позицији да започне напад на град, јаљају Ал-Масдар новости. Важно је напоменути да је Амак агенција која је повезана са Исламском државом, објавила серију фотографија снимљених јутрос у региону. Те слике су вероватно начињене управо у овој области, која је пала у руке Тигар снага само неколико сати касније. Видео који следи приказује како су Тигар снаге ослободиле пет села у источном Алепу и практично стигле надомак Маскане. Поред Алепа, и у области Хомс су терористи у расулу, а која су брда заузели војници САА, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА