Најновије

АФЕРА О ПУШТАЊУ ГАНИЋА: Тадић најављује тужбе и каже "свете ми се због питања о Харадинају"

Борис Тадић тврди да није тачно да је организовао преговоре о томе да Ејуп Ганић не буде изручен Србији.

Борис Тадић (Фото: Синхуа)

Тадић каже да је у питању "стара афера", сада, како тврди "извучена из подрума", јер је пре неколико дана питао да ли је Србија процедурално погрешила, па је Харадинај због тога ослобођен.
„Ја знам да уопште није једноставно обезбедити изручење неког оптуженог за ратне злочне када је Србија у питању, имао сам и такво искуство, али оно што је бестидно и што је мимо свих демократских принципа јесте да садашња власт користе сваку прилику да оптуже претходну власт“, каже Тадић.
"Као што сам то рекао и 2010. године то кажем и данас, а свако ће од њих добити тужбу суду. Дакле, никада ништа слично нисам слао нити знам да је неко слао. Ја, дакле, са тиме немам никакве везе нити сам организовао преговоре о томе да Ганић не буде изручен Србији. Напротив, све сам учинио да буде изручен."
Тадић каже да се тужбе односе на медије који, тврди, износе неистине. Ивица Дачић, који, према Вучићевим речима има доказе још увек се није огласио овим поводом.
Баш на дан када се обележава годишњица злочина у Добровољачкој улици, за који српско тужилаштво терети члана ратног председништва Босне и Херцеговине Ејупа Ганића, премијер Александар Вучић каже да се својевремено "преговарало о пуштању Ганића".  Да ли је и ко преговарао о томе да Ејуп Ганић не буде испоручен Србији, када је по потерници ухапшен у Лондону 2010. године? Више од седам година касније, говорећи о случају Рамуша Харадинаја премијер Вучић је наговестио да зна одговор на то питање.
Вучић није био конкретан и никога није директно именовао, али је то пре њега учинио дневни лист "Блиц" на насловној страни: наводно је бивши председник Борис Тадић преговарао да се одустане од изручења Ганића уколико би Босна и Херцеговина прихватила да се из резолуције о Сребреници избаци реч "геноцид". Прочитајте ОВДЕ и шта званична Москва мисли о томе што САД и ЕУ не реагују на скандалозне изјаве Харадинаја. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА