Најновије

ПРОПАО ПОКУШАЈ ВЕЛИКОАЛБАНСКЕ ПРОПАГАНДЕ УСРЕД БЕОГРАДА: Заветници прекинули манифестацију "Мердита" (ВИДЕО)

Српски сабор Заветници одржао је протестну конференцију испред Дома омладине у Београду поводом отврања фестивала "Мердита - добар дан". Заветници су приредили и изложбу фотографија Срба страдалих у терористичким акцијама ОВК. Окупљенима се обратила портпарол Заветника Милица Ђурђевић која је рекла да је недпустиво да се у центру Београду одржава промоција "непостојеће аутохтоне косовске културе" и да је једини културни траг који су Албанци оставили на Космету јесу порушене српске светиње.

Протест (Фото: Јутјуб)

Она је подсетила да Албанци желе да Србима одузму културну баштину на Косову и Метохији и да је тај фестивал у склопу те албанске стратегије. - Сматрамо да је недопустиво да се у центру Београда четврти пут за редом организује фестивал "Мирдита - добар дан" који има за циљ промоцију независног Косова и представљање некакве аутохтоне косовске културе, која не постоји, нити је икада постојала. На списку највећих спонзора овог фестивала се налазе најутицајније испоставе атлантистичких центара моћи на Балкану, међу којима су -  фондација браће Рокфелер, амбасаде САД и Норвешке, Косовска фондација за отворено друштво, па чак и Министарство културе, омладине и спорта тзв. ”Републике Косово”. Сами организатори су прозападне невладине организације познате по изразито антисрпским ставовима и антиуставном деловању - рекла је она медијима.

Она је позвала државне органе да спрече долазак Атифете Јахјагу. - Позивамо државно руководство да откаже гостопримство бившој председници тзв. Косова, Атифете Јахјаги, јер би њен долазак значио понижење свих жртава српског народа, достојанства свих грађана Србије, али и деградацију нашег државног суверенитета и интегритета. За Заветнике је њен долазак апсолутно неприхватљив и ми ћемо се борити свим легалним и легитимним средствима да тако нешто спречимо. Заветници су послали и јавни позив свима који не желе да дозволе Јахјагину промоцију да им се придруже, а када и где ће се окупити, прочитајте ОВДЕ.  Ђурђевић је указала да је изложба усмерена и на приказивање наводних српских злочина над албанцима на Космету док у потпуности игонирише српске жртве.   Неколицина чланова Заветника успели су да уђу у салу у којој је трајао перформанс који алудира на силовање Албанке од стране српског војник и исказали су протест због великоалбанске пропаганде у Београду. Заветници су свој протест исказали певајућу песме о Косову и Метохији, држећи слике злочинаца ОВК, и сканидирали "Косово је срве Србије" након чега је перформанс прекинут а организатори и гости су се повукли у други део Дома омладине. Снимак прекида трибине "Жена у црном" на Факултету политичких наука погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА