Најновије

ДРАМА КОД АЉАСКЕ: Ратно ваздухопловство САД пресрело руске бомбардере и ловце!

Ратно ваздухопловство САД пресрело је два руска стратешка бомбардера Ту-95 и два вишенаменска ловца Су-35 у области Аљаске, јавља агенција Њуз егзекутив, а преноси руска ТВ Звезда.

Ф-22 (фото: ЦНН принтскрин)

Како је прецизирано, пресретање се догодило у четвртак, 4. маја, око 80 километара од америчке обале. Фокс њуз додаје да је Пентагон употребио два Ф-22 како би отпратио руске авионе.  Ратно ваздухопловство САД редовно лети како би испратило кретање руске авијације на подручју Аљаске. Слични инциденти су се поновили пет пута заредом у априлу.  
Истовремено, Министарство одбране Руске Федерације је у више наврата нагласило да су сви летови руских авиона контролисани и да се спроводе у складу са међународним правилима за коришћење ваздушног простора изнад неутралних вода, а да границе других држава нису повређене. У самом Пентагону, такође је потврдђено да су летови из Руског ратног ваздухопловства изведени безбедно, професионално и поштујући амерички ваздушни простор. Прочитајте ОВДЕ како сиријска војска чисти терористе уз помоћ Руса и која су места ослобођена од ИД.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа руски бомбардер Ту-95
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА