Састојци
Кора:
6 јаја
6 кашика шећера
6 кашика брашна
2 кашике какаоа
1 дл уља
1 прашак за пециво
3 дл чоколадног млека
Фил:
200 гр шећера у праху
2,5 дл слатке павлаке
300 гр млевеног плазма кекса
4 дл киселе павлаке
Декорација:
2,5-3 дл слатке павлаке
Припрема
Умутити јаја са шећером у пенасту смесу. Потом додати уље, те лагано умешати брашно, какао и прашак за пециво.
Одговарајућу тепсију обложити папиром за печење и сипати у њу припремљену смесу за кору. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени око 15 минута.
Печену кору прелити хладним чоколадним млеком.
Умутити слатку павлаку, затим додати шећер у праху, киселу павлаку и млевени кекс па све сјединити.
Преко охлађене коре сипати фил и поравнати.
Слатку павлаку умутити у шлаг и премазати колач.
Декорисати по жељи. Рецепт за чоколадне куглице са вишњама погледајте ОВДЕ.
Извор: Кулинарка