Најновије

Колач са павлаком и плазмом

Лаган, сочан, кремаст колач са какао кором натопљеном чоколадним млеком...

Колач са павлаком и плазмом (Фото: Кулинарка)

Састојци

Кора:
6 јаја
6 кашика шећера
6 кашика брашна
2 кашике какаоа
1 дл уља
1 прашак за пециво
3 дл чоколадног млека
Фил:
200 гр шећера у праху
2,5 дл слатке павлаке
300 гр млевеног плазма кекса 
4 дл киселе павлаке
Декорација:
2,5-3 дл слатке павлаке

Припрема

Умутити јаја са шећером у пенасту смесу. Потом додати уље, те лагано умешати брашно, какао и прашак за пециво.
Одговарајућу тепсију обложити папиром за печење и сипати у њу припремљену смесу за кору. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени око 15 минута.
Печену кору прелити хладним чоколадним млеком.
Умутити слатку павлаку, затим додати шећер у праху, киселу павлаку и млевени кекс па све сјединити.
Преко охлађене коре сипати фил и поравнати. 
Слатку павлаку умутити у шлаг и премазати колач.
Декорисати по жељи. Рецепт за чоколадне куглице са вишњама погледајте ОВДЕ.
Извор: Кулинарка

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чоко-плазма торта:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА