Најновије

САД НЕМА НАЗАД: Црна Гора од 5. јуна и формално постаје чланица НАТО пакта!

Црногорски премијер Душко Марковић изјавио је после разговора са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном да ће Црна Гора формално постати чланица НАТО 5. јуна, јавила је РТЦГ.

Црна Гора и НАТО (Фото: flickr.com)

"Ово је била прилика да отворимо сва питања како наших билатералних односа, али и она која се тичу Западног Балкана, Европске уније и света", рекао је Марковић.
Марковић је рекао да је Црна Гора "последњих 15 година мира и стабилности искористила на најбољи начин", додајући да ће његова земља 5. јуна највероватније и формално постати чланица НАТО.
Он је оценио да црногорско-амерички односи имају задовољавајућу динамику, што се посебно показало брзом ратификацијом Протокола о приступању Црне Горе НАТО-у.
"Разговарали смо и о питањима која се тичу стабилности и мира на Балкану, као услова за евроатлантску перспективу, у околностима када се дешавају забрињавајући трендови, када имамо све више нестабилности. Сагласили смо се да је, пре свега, на балканским лидерима одговорност да сами проналазе решења за визију Балкана, која ће бити европска и евроатланска", рекао је црногорски премијер. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

НАТО снаге у акцији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА