Најновије

МИСИЈА ВРАЋАЊЕ ИНДИЈЕ: Путин угостио Модија у Петербургу, ево шта му је понудио!

У јеку тензија које расту изградњом "Пута свиле", који заобилази Индију, као и све очигледнијег приклањања азијске велесиле САД-у у покушају да повећа свој утицај у водама Пацифика и Индијског океана, где водећу улогу преузимају Кина и Русија, индијски премијер Нарендра Моди посетио је Бизнис форум у Санкт Петербургу, где се сусрео са руским председником Владимиром Путином.

Моди у Путиновом наручју на маргинама Петербуршког бизнис форума (Фото: MEAIndia)

Путин и Моди одржали су разговор о великом броју тема које се тичу регионалне сарадње, међународних односа и заједничких интереса, пренели су индијски медији, а како се наводи, најважнија питања се тичу енергетике. У заједничкој изјави након разговора Путин и Моди су нагласили да се ове године навршава 70 година билатералне сарадње две земље. Након разговора је потписана и Декларација, за коју индијски премијер тврди да не само да ће побољшати везе две земље, већ ће чинити и основу за будућност глобалног мира и стабилности.
C Премьер-министром Индии Нарендрой Моди.

Након састанка, Владимир Путин је изјавио да не постоји друга земља на свету са којом Русија има тако "дубоку сарадњу" у деликатним областима као што је производња ракета. Путин је нагласио да Русија сматра Индију једним од својих најближих пријатеља и да добри односи које његова земља гаји са супарницима Индије, као што је то на пример Пакистан, неће утицати на развој билатералне сарадње и пријатељства. Упитан за питање Кашмира, које је кључно питање за Индију, Владимир Путин је нагласио да сама Индија мора да одлучи и јасно каже и докаже да Пакистан спонзорише тероризам у том подручју. - Без обзира одакле долази претња, то је неприхватљиво и Индија увек може да рачуна на подршку Русије у борби против тероризма, нагласио је Путин и додао да су смешне тврдње које говоре да само зато што Индија има специјалне везе с Русијом, то значи да не сме да има везе с њеним конкурентима. - Ми немамо тесне војне односе са Пакистаном, а Американци имају, рекао је Путин. 
Встреча с Премьер-министром Индии Нарендрой Моди.

Пре сусрета са Модијем, Путин је имао састанак са представницима руског и индијског бизниса на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу. Том приликом, председник Русије је рекао да сматра да је разумно да Русија понуди Индији изазовније економске односе него што је обична трговина, на пример, локализацију производње. - Напомињем да се, упркос смањењу, на крају 2016. године билатерална трговина повећала, премашила 7,7 милијарди долара. У нашем заједничком интересу је да се енергично крене напред. Важно је да се од једноставних испорука робе пређе на сложенију сарадњу. Позивамо наше партнере да локализују своју производњу у Русији, рекао је Путин. - Уверен сам да ће, радећи заједно, наши предузетници успети да створе нове производе са додатом вредношћу, изграде производне ланце, укључујући затим промоцију својих производа и услуга на тржиштима трећих земаља, рекао је руски лидер. Међународни економски форум у Санкт Петербургу, који је постао водећа глобална платформа за комуникацију пословних кругова и разматрање кључних економских питања, ове године се одржава од 1. до 3. јуна. Медијска информативна агенција Русија севодња (РТ) је медијски партнер форума.  Владимир Путин је последњих дана пооштрио своју реторику према Западу, а шта је поручио Енглезима, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда, rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Заједничка конференција за новинаре Нерандре Модија и Владимира Путина у Санкт Петербургу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА