Најновије

БРИСЕЛ ИХ КАЗНИО: Европска унија покренула тужбу против Мађарске, Чешке и Пољске!

Према последњим информацијама Европска комисија покренула је правну акцију против три државе ЕУ: Пољске, Чешке и Мађарске зато што нису предузеле све неопходне мере према мигрантима и избеглицама, преноси РТ.

Ограда на мађарској граници (Фото: Јутјуб)

Средином маја ЕУ поставила је рок Пољској и Мађарској до јуна месеца, да почну да прихватају избеглице од Италије и Грчке, које су преоптерећене или ће бити санкционисане.
Мађарска и Словачка на Европском суду правде оспоравају квоте ЕУ за мигранте, тврдећи да је таква расподела међу државама чланицама незаконита.
Чешка је пре десет дана и званично обуставила пријем избеглица из европског механизма релокације пошто је од националне квоте 2.961 избеглица из кампова у Грчкој и Италији примила свега 12.
Више од 45.000 људи стигло је до Италије чамцима из Северне Африке ове године, што је за 40 одсто више у поређењу са истим периодом 2016. године, док је 1.222 особа погинуло на том путу, показују подаци Међународне организације за миграције.
Од 2015. године, више од милион људи је дошло у Грчку, већином избеглица из Сирије.
Прочитајте ОВДЕ какве то песимистичке прогнозе дају за Балкан, а дуге су 25 година.
Извор: Србијаданас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Након што су мађарске власти почеле да постављају нову, ојачану и унапређену ограду на граници са Србијом, део миграната је обесхрабрен и стрепи да им се сваким даном смањују шансе да стигну до западноевропских земаља.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА