Најновије

ЛОНДОН ГОРИ! Пожар гута солитер, људи заробљени, вриште, траже помоћ! (ВИДЕО)

Више од 200 ватрогасаца покушава да угаси пожар који је захватио облакодер у западном Лондону. Има људи заробљених у ватри. Могуће и урушавање зграде.

Зграда у пламену и диму (Фото: Јутјуб)

Како јављају британски медији, у стравичном пожару који је избио нешто после поноћи, има око 30 повређених. Међутим, неки станари су и даље блокирани у 27-спратном Гренфел тауеру и покушавају упаљачима да сигнализирају спасиоцима да су живи. Из облакодера и даље куља дим са свих страна. Евакуација траје.
Шеф лондонске полиције је рекао за ББЦ да су повређени, који су евакуисани, задобили бројне повреде. Такође, саопштено је и да је на лицу места 40 ватрогасних кола, као и бројне екипе Хитне помоћи.
Зграда има 120 станова, али се не зна колико се људи налазило у њој у тренутку избијања ватре. Према изјавама очевидаца, неки људи са виших спратова очајнички зову помоћ, наводи Ројтерс.
ББЦ наводи да је непозната судбина "значајног броја људи".
- Ватра је захватила спратове од другог до 27-ог - саопштила је Ватрогасна служба на Твитеру, док ватрогасци на лицу места кажу да су успели да евакуишу станаре до 11-ог спрата, истичући да су услови изузетно тешки и да је реч о озбиљном инциденту.
Четири сата након што је пријављен пожар, и даље се може видети да је више спратова у пламену, а зграду окружују густ црни дим.
Страхује се да би цела зграда, која је скоро у потпуности у пламену, могла да се обруши, јавља ББЦ.
Може се видети и како велики делови зграде падају са Грефел тауера, стамбеног блока изградјеног 1974. у радничком насељу у северном делу четврти Кенсингтон, недалеко од Нотинг хила.
Полиција евакуише и оближње зграде из страха да их не оштете делови који отпадају са облакодера у пламену, а затворила је и део аутопута А40, прометне саобраћајнице која води ка центру Лонодна.
Такође је затворена линија метроа која пролази испод те четврти.
Градоначелник Лондона Садик Кан је изјавио да је реч о "озбиљном инциденту".
Страхује се да би цела зграда, која је скоро у потпуности у пламену, могла да се обруши. Због тога су евакуисани и становници околних стамбених објеката.
РТС-ов извештач јавља да још увек није познат узрок пожара, али да се зна да је избио на другом спрату и да се за свега 20-так минута попео до врха - 27. спрата.
Сумња се да би узрок пожара могао да буде у грађевинском материјалу који је коришћен приликом реновирања ове зграде, које је трајало пуне две године и које је тек недавно завршено.
Прочитајте ОВДЕ и шта ћете видети када на Google Earth укуцате Србија?
Извор: Б92/Вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Још драматичних снимака...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА