Најновије

РУСКИ САВЕЗНИЦИ ПРОТИВ АМЕРИЧКИХ: Жесток окршај за територију коју су напустили терористи ИД!

У западном пределу Раке дошло је до ретко виђеног судара Сиријске арапске армије, коју подржавају Руси, и Сиријских демократских снага, коју подржавају Американци, јавља Ал-Масдар Њуз који доноси ексклузивне информације о овом сукобу.

Курди код Табке (фото: Јутјуб принтскрин)

Пре три дана, две армије су отвориле ватру једна на другу и артиљеријским гранатама разбиле једна другој заштитне положаје око линије фронта града Ал-Мушајрифаха, који се налази западно од града Табка.
Ватрени окршај је отпочео након што су се терористи Исламске државе хитро повукли из 20-ак села на јужној обали језера Асад, што је довело до тога да Сиријска војска и Демократске снаге, које чине претежно Курди, улете у напуштено подручје у том тренутку.
Када су Тигрове снаге САА брзо заузеле сва села, избили су сукоби са Сиријским демократским снагама, што је резултирало уништењем два техничка возила Курда с једне, и три возила САА с друге стране.  Мада су окршаји од тада у великој мери престали у западној Раки, повећана тензија представља претњу по гарнизон САА стациониран преко пута територије града Манбиџа у провинцији Алепо који држе Курди. Поред тога, нови сукоби ће вероватно избити јер се САА и Сиријске демократске снаге такмиче да заузму територију коју је држала ИД у покрајини Рака. Фронт Деир Ез Зор је пробијен, САА напредује као бујица према последњој препреци, погледајте ОВДЕ мапу и видео. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако руски хеликоптери тамане терористе ИД
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА