Најновије

МЕСЕЦ СМРТИ У СИРИЈИ: Овај јун Исламска држава никада неће заборавити (МАПА)

Месец јун до сада се показао изузетно поражавајућим за Исламску државу. Снаге џихадиста углавном су протеране из северне Сирије од стране Сиријске арапске армије (САА) и Сиријских демократских снага (СДФ), које предводе Курди.

Сиријска војска (Фото: САНА)

Некада главни град тзв. калифата, Рака, сада је поприште жестоких борби између џихадиста ИД и СДФ-а. Сиријске демократске снаге ослободиле су велике делове града и натерали џихадисте на повлачење и прегруписавање, како би се утврдила одбрана преосталих делова престонице калифата.
У међувремену, западно од Раке, Тигрови САА ослободиле су велике делове сиријске територије дуж осовине Алепо-Рака укључујући и стратешки важна нафтна поља Русафа и истоимено чвориште.

У централној Сирији, у околини историјског града Палмире, Исламска држава је у тоталном расулу а сиријска војска и њени савезници ослободили су важан "троугао Арака", који укључује град Арак, Талила раскрсницу и Т3 бензинску станицу.
Процене су да ће Исламска држава у потпуности бити истерана из северне Сирије до краја лета. Сиријска армија ослободила трећину Дараје. Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тигрови растерују терористе са нафтних поља на западу Раке
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА