Најновије

БРАНО МИЋУНОВИЋ ОСЛОБОЂЕН: Тужилаштво одбацило оптужбе

Основно државно тужилаштво у Котору одбацило је кривичну пријаву против Никшићанина Бранислава Брана Мићуновића, званично је потврђено Дану.

Лисице (Фото: Pixabay)

Због кривичног дела недозвољено држање оружја и експлозивних материја, одговараће само његов пратилац.

Мићуновић и Сава Вујовић (57) пуштени су да се бране са слободе након саслушања у Основном тужилаштву у Котору 9. јануара.

Они су ухапшени на Бадњи дан, заједно са Срђаном Мићуновићем, када су и саслушани у просторијама Центра безбедности Будва због два пиштоља који су пронађена код њих.

Након саслушања им је одређено задржавање до 72 сата. Опет су саслушани 7. јануара, након чега су враћени у просторије за задржавање, а потом пуштени на слободу.

Иако је хапшење Мићуновића представљено спектакуларно у јавности, и овај пут, као и пре више од деценије, епилог је била ослобађајућа одлука.

'’Основно државно тужилаштво у Котору поднело је Основном суду у Котору оптужни предлог против М.С. из Никшића због извршења кривичног дела недозвољено држање оружја, док је кривична пријава против М.Б. и Б.Ц. из Никшића због истог кривичног дела одбачена. Тужилаштво је током извиђаја прикупило потребне доказе, укључујући и одговарајућа вештачења, након чије анализе је донело напред наведене одлуке'’, казала је за Дан државни тужилац Ана Мариновић.

Мићуновићев адвокат Данило Мићовић казао је након хапшења да је један од осумњичених признао да је оружје његово. Он је том приликом појаснио и да двојица приведених заједно са Мићуновићем нису његово обезбеђење, већ његови пријатељи.

Да ли ће Никшић да падне, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Дан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА