Најновије

СРБИЈА: Како ће се рангирати кандидати за професионалне војнике?

Војска Србије има план да у 2017. бројно стање својих јединица увећа за око 2.000. Већ је расписан је конкурс за пријем у радни однос 675 професионалних војника.

Војска Србије (Фото: Јутјуб)

Портпарол Војске Србије, капетан фрегате Јован Кривокапић да се очекује задовољавајуће интересовање.
Јован Кривокапић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да касарне добијау бројне позиве и да су учестали контакти са потенцијалним кандидатима на друштвеним мрежама.
Навео је да је то добра прилика за девојке и младиће који су одслужили војни рок и који имају мање од 30 година.
"Неопходно је да добро прочитају конкурс", истиче Кривокапић.
Када одлуче за које место ће да се пријаве, кандидати 30. јуна попуњавају и предају пријаву. Селекција се састоји из три дела. Први део чине лекарски прегледи и провера физичких способности, други део је психолошка процена а трећи део чине медицински прегледи.
"Селекција и динамика биће објашњена кандидатима кад буду дошли", истакао је Кривокапић.
Додао је да се конкурс ове године разликује јер је процедура знатно једноставнија. Комисије ће у свих 34 града рангирати најбоље према три критеријума – школској спреми, психолошкој процени и здравственим прегледима и физичкој провери. Већ на јесен очекује се потписивање првих уговора. Кандидати који не буду изабрани нову шансу имаће у септембру.
Говорећи о међународним вежбама у којима учествује Војска Србије, Кривокапић је рекао да је завршена вежба "Словенско братство" у Белорусији и да је у току "Платинасти вук" у бази "Југ" код Бујановца.
Јован Кривокапић је рекао да све вежбе имају исти циљ, а то је унапређење способности. Истакао је да наши војници раде по истим тактикама и процедурама као и остали на решавању задатака.
Када је реч о ситуацији на граници у вези са мигрантском кризом, Кривокапић каже да је ситуација боља и да се региструје десетак илегалних прелазака дневно.
Оно што је и даље приоритет заједничких снага војске и полиције, каже Кривокапић, јесте борба против кријумчарења миграната.
Прочитајте ОВДЕ зашто НАТО генерал каже да је бомбардовање Србије 1999. било слично нападу на Нагасаки?
Извор: Ртс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта Мирослав Лазански каже о професионалној војсци?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА