Најновије

ЏИХАДИСТИ ОПЕТ ДОБИЛИ ПО ЊУШКАМА У ДЕИР ЕЗ ЗОРУ: Сиријска војска их разбила навођеним ракетама!

Исламска држава је покренула малу офанзиву у провинцији Деир Ез Зор у недељу, а циљ је био сламање одбрамбених снага Сиријске арапске армије (САА) код кружног тока Панорама у западном делу покрајине.

Сиријска војска у Деир Ез Зору (Фото: АМН)

ИД је започео офанзиву нападом на одбрану сиријске војске источно од Панорама школе; што је довело до жестоке борбе која је трајала неколико сати у недељу.
Исламска држава није успела да пробије сиријску одбрану, покушала је да доведе појачање из долине Тајем, међутим, конвој је уништен након што је неколико навођених пројектила погодило њихова возила.
Према војном извору, најмање 7 милитаната је убијено у близини кружног тока Панорама и велики број других терориста је елиминисан у долини Тајем пре него што је Исламска држава коначно одустала.
Као одговор на офанзиву Исламске државе, руске ваздухопловне снаге су у недељу извршиле неколико ваздушних напада против њих у Деир Ез Зору, рано ујутро. Они су гађали положаје Исламске државе у округу Умал, Тардех и подручју Џненах Ал-Багхилијах.
Разљућени поразом, џихадисти Исламске државе су синоћ почели да циљају цивиле у Кусоур дистрикту у Деир Ез Зору, испаливши неколико граната у густо насељене четврти и тако су убили једну особу и ранили више од 20 других.
Како изгледа кад тенк Т-90 гони терористе по сиријској пустињи погледајте ОВДЕ.
Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе за Џобар и Ајн Тарму
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА