Најновије

Ово је Лавров рекао Тилерсону на тему заоштавања односа Русије-САД

Шеф руске дипломатије каже да Москва чега одговор Вашингтона на предлог о побољшању односа.

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Нове санкције, које је Вашингтон увео Москви, нашкодиће односима две земље, поручио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у телефонском разговору са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном.
"Такве акције доводе читаву сферу руско-америчких односа у озбиљан ризик", рекао је Лавров Тилерсону током разговора чија је тема, пре свега, било решавање кризе у Сирији, саопштило је руско Министарство спољњих послова.
Лавров је рекао да Москва још чека одговор Сједињених Америчких Држава на раније предлоге да се побољшају односи, наводећи да су последње акције САД у Сирији нашкодиле суверенитету те земље.
Дипломате су разговарали о проблемима у вези са решавањем кризе у Сирији, укључујући неопходност да се учврсти прекид ватре, нарочито применом мировног споразума из Астане, ојачају напори у борби против терористичких група и спрече покушаји кориштења отровних хемијских средстава.
Лавров и Тиллерсон су се сагласили да наставе контакте, укључујући и питања билатералне агенде. Прочитајте ОВДЕ какво то извињење жели Трамп. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Двојица дипломата су се видела недавно, по први пут.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА