Најновије

ПОКРЕНУТА ИНИЦИЈАТИВА: Нови булевар назвати Булевар Хероја са Кошара! Да ли ћете потписати?

Српска радикална странка након што је упутила Скупштини града Београда предлог да новоизграђени булевар, који спаја Тошин бунар са Мостом на Ади, понесе име „Булевар Хероја са Кошара“ – од данас је и званично покренула грађанску иницијативу прикупљања 30.000 потписа грађана Београда, колико је потребно да се ова иницијатива нађе пред одборницима Скупштине града Београда.

Иницијатива за Кошаре (фото: СРС)

- Српски народ је увек красила борба за слободу и данас покрећемо грађанску иницијативу којом желимо да одамо почаст великим српским херојима који су своје животе, баш као што су то учинили славни Кнез Лазар и чувени витез Милош Обилић, положили за одбрану своје државе, Српство и православље - рекао је том приликом Миљан Дамјановић, посланик СРС и члан одбора за Косово и Метохију у Народној Скупштини Републике Србије и кандидат радикала странке за градоначелника Београда.

Говорећи о бици на Кошарама, он је подсетио како су ови јунаци одолевали вишеструко бројнијем неприајтељу који је имао подршку НАТО авијације. - Истински хероји који су одолевали налетима регуларне војске Албаније, терористичким групацијама ОВК и НАТО авијације на Паштрику и Кошарама заслужују да о њима свакодневно говоримо, да не дозволимо да ове страшне битке оду у заборав. Зато смо на Видовдан покренули прикупљање потписа да овај булевар понесе назив „Булевар Хероја са Кошара - истакао је Дамјановић. Његову комплетну изјаву можете чути на видео снимку.
Српска радикална странка позвала је све грађане Београда да се прикључе у овој акцији како би у што краћем року прикупили законски потребних 30.000 потписа. Локације на којима се прикупљају потписи истакнуте су на званичној Фејсбук страници Српске радикалне странке.  А Тома Николић је у нову канцеларију повео чету људи из старе, сазнајте ОВДЕ колико.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА