Најновије

ЗАВРШЕН ВЕЛИКИ ПОСАО: Тигрове снаге заокружиле контролу над путем за снабдевање предстојеће офанзиве! (ВИДЕО/МАПА)

Тигрове снаге Сиријске арапске армије очистиле су пут Итрија-Ресафа од терориста Исламске државе, чиме је заокружена контрола над читавим простором истока покрајине Алепо.

Тигрове снаге на северном фронту (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Према наводима Хезболаха, чији одреди такође учествују на северном фронту Сирије, током акције чишћења пута Итрија-Ресафа ослобођено је 13 села и убијено је шест командира Исламске државе. Преузимањем контроле над путем, малобројни терористи који нису на време напустили обруч сиријских снага, остали су као не мала претња безбедности на подручју које је сада под контролом САА. Сиријске снаге које су стигле до Ресафе у свом пробоју према истоку покрајине Рака, сада су у могућности да директно снабдевају своје положаје, што ће омогућити Тигровим снагама лакши продор кроз територију коју још увек контролишу терористи.

Према најавама војних извора блискоисточних медија, јужно од ослобођеног пута, на истоку покрајине Хама, у такозвано "срце Сирије", премештена јечувена тенковска јединица "Пустињски соколови", која је готово годину дана провела у напорима да одржи стратешки незавидне позиције Сиријске армије на северу Латакије. Успостављањем "зона деескалације" ослобођена је могућност за нова офанзивна дејства јединице која је ослободила Палмиру почетком 2016. године. Погледајте снимак Снага националне одбране на путу Итрија-Ресафа: Приликом избијања Тигрових снага у Ресафи, америчко-курдска коалиција одлучила се, осим обарања сиријског авиона, на још један потез у страху од брзог продора регуларних сиријских снага на северу земље. О чему се ради, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА