Најновије

НАТОВЦИ ПРЕТЕ: Русија хоће раздор у НАТО-у, али...

НАТО ће остати снажан и уједињен ако Русија буде покушала да унесе раздор међу његовим државама чланицама, поручила је амбасадор САД при УН Ники Хејли.

Естонац на Споју трозупца (Фото: ЈуТјуб)

Она је нагласила да САД и даље подржавају члан пет Северноатланског споразума, који прописује да се претња једној земљи чланици НАТО сматра претњом свим њеним чланицама, преносе амерички медији.
- Наравно да верујемо у члан 5 - рекла је Хејли за Си-Ен-Ен. одговарајући на питање зашто Трамп није експлицитно изазио подршку члану пет током посете седишту НАТО у Бриселу прошлог месеца. 
Она је додала да је могуће да ће Русија покушати да направи раздор међу државама чланицама, али ће Алијанса остати снажна. 
- НАТО ће остати снажан. Он (НАТО) ће наставити да буде уједињен. Русија ће покушати да га подели, али чињеница је да никада нисмо одступили од члана 5 - рекла је Хејли. 
На питање новинара Си-Ен-Ена о томе зашто Трамп није поменуо члан пет током своје посете Бриселу, она је рекла да верује да он подржава услове споразума. "Он би да га питате. Мислим, да сте га питали да ли је за члан 5, он би рекао да јесте", рекла је Хејли. Погледајте ОВДЕ шта треба радити у случају нуклеарне катаклизме. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледају вежбе НАТО трупа у Естонији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА