Најновије

Катар Ервејз обуставио летове!

Пре два дана су Саудијска Арабија, Египат, Бахреин и Уједињени Арапски Емирати објавили да прекидају све дипломатске односе с Катаром због подупирања и финансирања терористичких организација. “Катар ервејз” је обуставио летове ка тим земљама, а то значи да се из Србије више не може ићи рецимо за Дубаи или Бахрен преко Дохе.

Катар Ервејз (фото: Јутјуб принтскрин)

“Катар ервејз” је у понедељак саопштио на свом званичном сајту да је обуставио све летове према Саудијској Арабији.
Одлука катарског авиопревозника донета је након што су Саудијска Арабија, Египат, Уједињени Арапски Емирати и Бахреин прекинули све везе са Катаром, оптуживши ту земљу да подржава тероризам.
У саопштењу је затражено од свих путника који су купили карте за “Катар ервејз” да погледају веб-сајт тог авио-превозника или контактриају с путничком агенцијом преко које су купили карте ради повраћаја новца.
Из Београда ће се и даље путовати у Доху летом који је резервисан у 12:25 часова.
Како кажу из Ер Србије, рута ће се највероватније променити, па путнике не треба да брине то што су већ купили карту за Дубаи преко Дохе.
Државица која лежи на нафти, између осталог позната је по чувеној авиокомпанији “Катар ервејз”.
Дакле, већ сада је сигурно да ће у идућих неколико дана Доха изгубити везу с градовима као што су Дубаи, Абу Даби и Каиро.
Осим тога, Катар је познат као ваздушна лука која између осталог повезује Европу и Азију, а с обзиром на то да ће неке компаније избегавати ваздушни простор изоловане државе, а чини се да “Катар ервејз” неће моћи користити просторе држава које су их санкционисале, то значи да ће се руте драстично мењати.
– Ако у овом тренутку путовање до Европе траје шест или седам сати, променама рута сада би то могла трајати и девет сати. Дакле, то ће сигурно утицати на путнике и они ће у овим околностима покушати пронаћи неко ново решење – рекао је Ганем Нусејбех, директор компаније Корнерстоун Глобал. Лицемерно је да је само Катар кажњен, кад Саудијска Арабија подржава терористе, читајте ОВДЕ. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амбасадор Катара у САД: Не разумемо одакле ово долази, Катар је део антитерористичке коалиције
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА