Најновије

НВО СЕКТОР НЕ МОЖЕ ДА ДИГНЕ ГЛАВУ: Радикали и родољуби спречили промовисање лажног мита о Сребеници (ВИДЕО)

Представници Инцијативе младих за људска права покушали су синоћ код фонтане у Андрићевом парку у центру Београда да одрже акцију како би одржавали лаж о наводном геноциду који су Срби починили у Сребреници.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Уз велико полицијско обезбеђење, учесници скупа су носили транспарент "Никада нећемо заборавити геноцид у Сребреници" и табле са лажним бројем жртава "8.372". Истовремено су се у Улици краља Милана окупили чланови Српске радикалне странке и родољубивих организација који су представнике Иницијативе младих гађали хируршким рукавицама напуњеним водом.

На скупу је био и председник  Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији Симо Спасић који је представнике Иницијативе назвао "плаћеницима", а људи окупљени око њега, међу којима је и лидер покрета "Образ" Младен Обрадовић, читали су преко мегафона имена Срба убијених на подручју Сребренице током рата у БиХ и узвикивали "Ратко Младић".
Народни посланик СРС и кадидат за градоначелника Београда Миљан Дамјановић каже да је скандалозно да је полиција одобрила скуп Иницијативе младих за људска права у чијем опису се тврди да су Срби у Сребреници починили геноцид и истиче повећан број жртава који не одговара истини.

- Они су у својој најави рекли да долазе да обележавају геноцид над више од 8000 убијених мушкараца и дечака. То што им је скуп са таквим садржајем одборен показује да Александар Вучић подржава те Сорошеве организације које раде против српских интереса. Он обмањује народ тврдећи да је  његов став да се у Сребреници само догодио злочин а онда дозвољава овакве скупове који оптужују Србе за геноцид - указује Дамјановић.

Носећи транспарент "Отаџбина памти геноцид над Србима" и заставу са ликом лидера радикала Војислава Шешеља, противници скупа Иницијативе младих су запалили свеће убијеним Србима док су девојке у мајицама покрета "Образ" држале у рукама цвеће.

Mладен Обрадовић (Фото: Правда/Борислав Станојевић)

- Свако има право да се сећа својих мртвих, али нико нема право да се служи неистином, као што антисрпски лобисти чине. Они сваке године организују представу у Поточарима доносећи нове и нове сандуке, а да нико не зна шта се у њима заправо налази и да ли су тачни подаци које износе. Геноцид је почињен у Сребреници и Подрињу над Србима које су Насер Орић и његови саучесници у злочинима зверски мучили, убијали и спаљивали од 1992–1995. Зато смо желели да одамо почаст српским жртвама и уједно се на миран начин и са доказима супротставимо лажима о српском народу - рекао је за Правду лидер Образа Младен Обрадовић Подсећамо, и дан раније када су Жене у црном покушале да на Тргу републике у Београду промовишу лаж о геноциду у Сребреници окупили су се чланови родољубивих организација који су донели слике злочина над Србима које су починили сребренички Муслимани и показали шта се заиста десило у Подрињу током рата.  Како је Шешељ честитао Дан ослобођење Сребренице погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ разговара са Женама у црном.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА