Најновије

ПЉУНУЛИ ПА... Американци гости руским хуманитарцима у Нишу

Делагација Амбасаде Сједињених Америчких Држава (САД) данас је у посети Руско-српском хуманитарном центру у Нишу.

Руско-српски хуманитарни центар (Фото: Јутјуб)

До ове посете дошло је у јеку препуцавања две велике силе, Русије и САД, око намене овог хуманитарног центра, чији представници од Србије траже дипломатски имунитет за своје особље.
Делегацију САД чине два члана, међу којима није амерички амбасадор у Србији Кајл Скот, али јесу његови изасланици.
Позив Амбасади САД да посете Руско-српски хуманитарни центар стигао је пре извесног времена од директора центра Центра Вјачеслава Николајевича Власенка.
Идеја представника Русије је да своје америчке колеге увере да се не баве шпијунажом, о чему се већ неко време спекулише у медијима, већ да се баве санирањем и спречавање поплава, пожара...
Америка је у више наврата истицала забритутост због изградње, а још више због активности Руско-српског хуманитарног центра у Нишу.
Средином прошлог месеца о томе су говорили и амерички амбасадор у Србији Кајл Скот, али и високи званичник Стејт департмента задужен за Европу и Евроазију Хојт Брајан Ји, и то на претресу о ситуацији у Југоистоцној Европи који је одржан америчком сенату.
- “Брине ме такозвани хуманитарни центар, не због онога што је сада, него због онога што би могао да постане. Поготово ако Србија испуни оно што је Русија тражила: специјални статус и имунитет за своје особље. Не верујемо да Русија има добре намере да помогне Балкану да иде ка ЕУ - рекао је тада Ји.
Са друге стране, из Москве је тада стигао одговор да су овакве оптужбе Америке апсурдне. Према речима портпаролке руског Министарства спољних послова Марија Захарове, америчке дипломате су изнеле "сасвим непојмљиве, апсурдне, измишљене оптужбе".
- Као да се ради о малтене некаквом шпијунском гнезду Русије на Балкану, које би било у стању да угрози амерички контингент на Косову - рекла је Захарова.
Прочитајте ОВДЕ када ће Вучић покренути велики дијалог о Косову.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Деминирање аеродрома Поникве.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА