Најновије

ДАЧИЋ НАСМЕЈАО ПЛЕНКОВИЋА И ВУЈАНОВИЋА: "Шта мислите, да су Срби били пресрећни..."

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић на скупу процеса сарадње у југоисточној Европи одржаном у Дубровнику, говорио је о регионалној сарадњи, европским интеграцијама, перспективама земаља са ових простора.

Ивица Дачић (Фото: СПС)

У препознатљивом стилу, Дачић је обраћајући се представницима земаља бивше СФРЈ истакао да не треба да постоји страх због прича о поновном уједињењу.
- Овде се сад неко плаши заједничких идеја да то не буде нека заједничка држава. Па не треба да буде. А што ви мислите да су Срби били пресрећни што су били са вама у истој држави? Па нису. Али није се на такав начин одлучивало. У сваком случају, не треба да тражимо заједничку државу, треба да тражимо заједнички интерес - истакао је Дачић на једном од панела.
На скупу на којем су осим њега учествовали премијер Хрватске Андреј Пленковић, косовски председник Хашим Тачи, председници Црне Горе и Македоније Филип Вујановић и Ђорђе Иванов, Дачић је на занимљив начин говорио и о проширењу односно евентуалном распаду Европске уније. Неколико пута насмејао је своје саговорнике.
- Неће се она (Европска унија) распасти, бар не пре него што ми уђемо. Кад сви уђемо унутра, онда су велике шансе да се распадну - истакао је Дачић и изазвао смех осталих учесника форума.
Учесници форума су се сагласили да су економија, енергетика и инфраструктура кључ сарадње, а како је Хрватска и даље предводница амбиција европског уједињења и проширења на суседне државе. Погледајте ОВДЕ шта је Вулин поручио Хрватима. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево о чему се разговарало на Дубровник форуму:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА