Најновије

ДАЧИЋ СА КАМЕРОНОМ МАНТЕРОМ: ИстВест отвара канцеларије у Србији

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је председника ИстВест института и бившег америчког амбасадора у Београду, Камерона Мантера.

Мантр код Дачића (Фото: Министарство иностраних послова Србије)

Амбасадор Мантер је обавестио министра Дачића о плановима ИстВест института да оснажи своје присуство у региону, отвори канцеларију у Београду и започну више регионалних пројеката везаних "промоцију стабилности". Ист Вест институт је институт који се бави конфликтима у свету, а поседује канцеларије у Вашингтону, Њујорку, Сан Франциску, Москви и Бриселу. Између осталог, осим што себи придају кључан значај за отпочињање војних преговора између СССР-а и НАТО пакта осамдесетих година прошлог века, ИстВест је, како сами кажу, основао "Кризну групу за будућност Савезне Републике Југославије" деведесетих година, која се "фокусирала на супротстављање опозиције Милошевићевом режиму и мирну транзицију власти према демократским снагама".
Министар Дачић је упознао госта са стратешким приоритетима Владе Републике Србије, напорима које Београд улаже за јачање регионалне безбедности и сарадње, као и економским реформама које предузима Влада. Састанку је присуствовала и Маја Пишчевић, потпредседница за глобалне комуникације ИстВест института, сопштено је из Министарства иностраних послова. У западној Србији бесни политички рат. Више о томе сазнајте ОВДЕ Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић на ИстВест институту у оквиру програма Глобалне иницијативе Клинтон фондације 21. септембра 2016.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА