Најновије

ДОДИК ОШТРО: "У свакој нормалној држави, што БиХ није..."

Председник РС Милорад Додик изјавио је да би "у свакој нормалној земљи, што БиХ није, извршни орган требало да поднесе оставку ако у парламенту нема подршку".

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је за РТРС казао да "Савет министара БиХ, који је помоћни орган Председништва БиХ, формално правно, суштински и политички нема довољно гласова у парламенту БиХ, с обзиром на то да није подржан његов извештај о раду за прошлу годину".
- Њима је важно да тамо седе без скупштинске већине, не извршавају обавезе, заобилазе институције Републике Српске, лажу ЕУ са становишта Транспортне заједнице у смислу основног уговора који није споран - рекао је Додик. 
Он је поновио да "за Српску није споран уговор између земаља чланица Транспортне заједнице, већ унутрашња процедура". 
Додик је позвао на потписивање овог уговора, али уз механизам координације, односно формирање министарске конференције од три надлежна министра и ротирајуће представљање БиХ. 
- То сви разумеју у Европи, само не ови из Савета министара - истакао је Додик. 
Он је нагласио да Српска има озбиљне надлежности у области комуникације и саобраћаја и да се не може допустити "неодговорним типовима који глуме владу БиХ" да одлучују. 
- Онда ћемо увек проћи овако како смо у Трсту - три пројекта изван Српске и само један у Српској и то онај који је наслоњен на ФБиХ, петља у Добоју која се односи на коридор 5Ц - рекао је Додик. Погледајте ОВДЕ борбу Хрватске и Русије за регионалну доминацију. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта је Додик рекао о стварању државе РС:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА