Најновије

ТАЧИ ПЕРЕ БИОГРАФИЈУ: Једном Змија, увек Змија!

У моментима када се косовски председник и оснивач злочиначке ОВК Хашим Тачи суочава с могућим оптужбама за ратне злочине пред Специјалним судом у Хагу, он је одлучио да се одрекне свог добро познатог надимка Змија, а са њим и целе злочиначке прошлости!

Тачи (Фото: Јутјуб)

Када су Тачија питали шта мисли о свом надимку који је притом сам себи наденуо, почињеним злочинима и евентуалним оптужницама он је најпре “остао без текста”, а након краће паузе рекао:
- Пре свега, ја сам био врховни политички командант, а не војни командат. Друго, ниједан специјални суд на свету не може да прекраја историју. Ми немамо ништа да кријемо - пише немачки Шпигл, а преносе приштински медији.
Шпигл подсећа да је његов надимак током рата био Змија јер није остављао трагове, али наводи да је сада другачије и да већ неколико последњих година, “његове трагове” прате тужиоци за ратне злочине.
- И сада, када има привилегију да свом бившем саборцу Рамушу Харадинају да задатак да формира нову владу, Тачи је суочен са могућим оптужбама за ратне злочине Специјалног суда у Хагу - наводи лист.
Коментаришући Тачијеву тактику генерал Момир Стојановић каже да га то ни мало не чуди, али да га то неће спасити затвора у који ће једног дана отићи.
- Тачију је надимак Змија некада много пријао, а сада гледамо ситуацију када терориста умива лице. Док је 1998. и 1999. године вршио крваве пирове, био је одушевљен кад су га његови сународници називали Змијом, то је значило да је оштар, способан, хладнокрван... Сада када, кад му прети оптужница, он би желео да буде умивен и фин, демократа, који нема везе са злочинима ОВК . Мислим да је Хашиму Тачију и његовим командантима одавно место иза решетака - коментарише генерал.
Са њим је сагласан и председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун.
- Одрицање од надимка, па чак имена или презимена не мења суштину ствари што се тиче његове одговорности за почињене злочине од стране ОВК. Злочини које је починио остају без обзора шта он сада причао - каже Дрецун.

Хашимови злочини

Подсећања ради, током деведесетих, кад су терористи ОВК убијали и клали Србе по Косову и Метохији, наређивали убиства цивила, деце и истребили цела села, када је под Тачијевом командом преко ноћ́и нестајало по сто-двеста Срба, обичних грађана, а да им се до дан-данас не зна ни гроб, Тачи је био поносан на свој надимак називао је себе “првим човеком ОВК”, и говорио да је Змија неухватљива…

И даље носи специално одело за Србе

Тачи опет обукао “специјално одело са Србе“. Косовски председник Хашим Тачи и за састанка у Бриселу са српским председником Александром Вучићем из ормара је извукао исто тегет одело које облачи кад год треба да се сретне са шефом државе Србије. Тако је било са бившим председником Томиславом Николићем, а традиција је настављена и са Александром Вучићем, у Словенији на самиту „Брдо-Бриони“.
Политикант Вучић и његова мафијашка власт су покорили Србију, али нису непобедиви, народ те паразите може да разјури!Више о томе читајтеОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Злочинац Хашим Тачи у посетi Хрватској код Колинде 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА