Најновије

Асад спреман да зада најјачи удар Исламској држави до сада! Војска чека наређење за јуриш!

Последњи час за напад на источну Саламију се приближава, што значи да ће присуство Исламске државе у централној Сирији ускоро престати.

Асад (Фото: САНА)

Са хиљадама војника мобилисаних у источној Хами, укључујући и елитне Тигрове, Сиријска арапска војска (САА) има своје знаменитости у стратешком граду Укајрбату, што је њихово (Исламска држава) најважније упориште у централном делу земље.
Губитак Укајрбата биће највећи губитак од ког се Исламска држава неће моћи опоравити, јер се град налази дуж стратешког пута који води до упоришта терористичке групе - града Сукна на истоку и аутопута Палмира-Хомс на југу.
Када се Укајрбат ослободи, Сиријска арапска војска (САА) моћи ће да затвори страницу историје доминације Исламске државе између покрајина Хаме и Хомса - на крају, и централне Сирије. Про-владине јединице које су укључене у ову предстојећу битку су следеће:
Тигрови, Ливаа Ал-Кудс (палестинска паравојна формација), 11. тенковска дивизија, Националне одбрамбене снаге (НДФ), Штит Каламуна (3. оклопна дивизија), Сиријска социјалистичка национална партија (ССНП - углавном православни Сиријци). Руске трупе умарширале на југозапад Сирије. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су Руси торпедовали конвој од 12 танкера са нафтом ИД
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА