Најновије

МОЛДАВИЈА ПРЕД ПАКЛОМ: НАТО база се припрема, а председник је против!

Председник Молдавије Игор Додон је на конференцији за штампу након посете војном полигону Буљбоак, чија модернизација америчким новцем изазива забринутост јавности, изјавио да неће дозволити придруживање те неутралне републике војном блоку.

Председник Молдавије (Фото: Јутјуб)

„Молдавија не треба да улази у војне блокове, неважно да ли је то НАТО или неки други. Ако Влада заједно са парламентарном већином, мотивисаном из иностранства, проба да увукче Молдавију у регионални војни конфликт као учесника геополитичке борбе у региону, бићу принуђен да будем оштар како бих обезбедио мир и националну безбедност. Заједно са молдавским народом усмерићемо своје напоре на то да оборимо ту власт свим могућим средствима“, рекао је Додон.
Позиви на повећање сарадње са НАТО-ом чују се често од руководства Демократске партије Молдавије која контролише локални парламент. Држава сарађује са Алијансом у оквиру индивидуалног плана партнерства који је потписан 2006. године и обновљен 2010. године. Он предвиђа проширење сарадње са Алијансом у складу са којим се експерти НАТО-а консултују молдавском војском. Са своје стране, република пружа помоћ мировним мисијама Алијансе, шаљући тамо своје војнике. Погледајте ОВДЕ како се НАТО обрачунава са Црногорцима. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

На два снимка која следе можете видети како се одвијао Дњестарски рат у Молдавији, сукоб који је трајао паралелно са југословенским:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА