Најновије

ЦРНО ИМ СЕ ПИШЕ: Сиријска војска са Хезболахом десеткује џихадисте северно од Дамаска!

Сиријски борбени авиони извршили су неколико ваздушних напада против џихадиста исламске државе на западу Каламуна, северно од Дамаска, уз границу с Либаном, у склопу шире офанзиве уништавања терориста из тог подручја, у чему им помаже и либански Хезболах.

Сиријски авион (Фото: Јутјуб)

Како наводе војни извори, ваздушни удари уништили су комуникацијски центар за групу на подручју брда Ал Хашишат, као и неколико других терористичких упоришта у местима Јароуд Јарајер и Јароуд Карах у западном делу Каламуна.
Артиљеријске јединице сиријске војске су искористиле прилику и после ваздушних удара бомбардовале јединице ИД, уништивши неколико возила, а убијено је најмање 20 џихадиста.
Амн, јавља и да је уз подршку руских авиона, Сиријска војска савладала одбрану ИД у централној Сирији, ослобађајући велики део територије на југу Раке.Сиријци су преузели контролу над неколико брда југоисточно од Итрахије и на прагу су потпуног опкољавања ИД у централној Сирији Владине трупе су ослободиле 1300 квадратних километара близу границе с Јорданом.
Прочитајте ОВДЕ какво је то крвопролиће све извесније у јужној Сирији а у питању су сиријске и америчке трупе?
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Погледајте најновије снимке борби из Сирије.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА