Најновије

КОНТРА УДАР: Потврђено - снима се филм о Караџићу!

БЕОГРАД / БАЊАЛУКА - Након што је председник Републике Српске, Милорад Додик, рекао да би требало снимити филм о Радовану Караџићу као одговор на снимање филма о Алији Изетбеговићу, РТРС је потврдио да ће снимити филм о Караџићу.

Радован Караџић (Фото: Јутјуб)

Директор РТРС (Радио-телевизија Републике Српске) Драшко Милиновић, рекао је за "Новости" да ће ова кућа стати иза идеје о снимању играног филма о Караџићу, а адвокат Радована Караџића, Горан Петронијевић, каже да се нада да ће и сам Караџић бити укључен у снимање филма.
Коментаришући изјаву председника РС Милорада Додика да би РТРС требало да сними филм о Караџићу и његовом учешћу у борби за слободу српског народа, као одговор на снимање турске серије о Алији Изетбеговићу, Милиновић каже да је ова телевизија спремна да се упусти у реализацију таквог пројекта:
- То је веома озбиљан посао који би захтевао јаку продукцију, време, квалитетан сценарио и режију, без којих нема ниједног филма. Уколико би се направио добар сценарио и сложиле све коцкице, РТРС је спреман да продукционо, технички и технолошки стане иза тога са свим својим капацитетима.
Караџићев бранилац пред Трибуналом Горан Петронијевић каже, за "Новости", да се нада да би Радован са слободе могао да учествује у стварању филма о њему.
- Ако не буде тако, сигурно ћемо тражити неки начин да се укључи у тај пројекат, рецимо саветодавно, писмима... Са Караџићем нисам разговарао о овој теми, јер је нова - каже Петронијевић, подсећајући да је већ снимљен документарни филм о првом председнику РС, сада заточеном у Схевенингену.
Он је убеђен да ће се показати да је његов брањеник позитивна историјска личност, која заслужује да њен живот, рад и одлуке које је доносила у најтежим околностима по српски народ буду забележени на филмском платну.
Прочитајте ОВДЕ како Шутановац прети Вучићу!
Извор: Правда / Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Погледајте једно од излагања Караџића у Хагу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА