Најновије

ТЕКСАСУ ПРЕТИ НОВА КАТАСТРОФА! Због поплава угрожено хемијско постројење, почела евакуација, одбројавање до експлозије!

- Хемијско постројење Аркема у Тексасу дошло је до таквог стања да је више немогуће спречити пожар и експлозију - саопштио је главни човек тог постројења Ричард Роув.

Аркема у Тексасу (Фото: Јутјуб)

Како је навео, очекује се да ће се то догодити у наредних шест дана, па је нагласио да више не постоји начин спречавања због нивоа воде која се услед поплава накупила и поплавила већи део фабрике, па је дошло до квара на систему хлађења.
Радници и мештани у радијусу од 2.5 километара превентивно су евакуисани јер се, према појединим прорачунима, очекује да би штета била највећа управо у том оквиру.
Из компаније Аркема наводе да не верују да ће инцидент бити гори од експлозије која се догодила 2013. године у Тексасу, у постројењу намењеном производњи амонијум-нитрата, а у којој је страдало 15 особа, док је повређено око 160.
То хемијско постројење налази се на око 43 километара изван Хјустона, а у њему су прављени органски пероксиди, махом за индустрије гуме и пластике.
Хјустон је био главни град на удару урагана, а сада тропске олује Харви, која је погодила САД. Председник те земље Доналд Трамп јуче је посетио Тексас да би се лично уверио у размере штете и рекао да је олуја била "епска".
Харви је најјачи ураган који је погодио Тексас у последњих 50 година, а невреме је стигло до копна у петак, 25. августа. Количина кишних падавина у Тексасу била је рекордна за континентални део САД, а под водом су и даље бројни путеви и мостови. Више од 13.000 људи до сада је спасено у погођеном подручјима, али је још неколико десетина хиљада и даље заробљено услед поплава.
Прочитајте ОВДЕ ко то жели да помогне Америци иако је под њеним санкцијама?
Извор: Russia Today/Sputnik/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Незапамћено разарање у Тексасу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА