Најновије

КУРДИ ЗАХТЕВАЈУ ОД АМЕРИКАНАЦА: Аасадове снаге морају бити заустављене на било који начин!

Курдске такозване "Сиријске демократске снаге" (СДФ) оптужиле су сиријске власти да ометају њихове војне операције у Раки.

Курдско-америчка коалиција (Илустрација: Правда)

Курди су овај проблем изнели током састанка са представницима америчке коалиције, пренела је курдска агенција Ара. Како се наводи у извештају, високи представници СДФ-а разматрали су са својим америчким менторима о могућим начинима за спречавање реметилачких активности које врше снаге лојалне Дамаску.  - Ово је један о највећих изазова са којима се суочавамо. Стога, међународна коалиција мора да уради шта год је потребно како би одвратила сиријски режим од преласка федералне границе, изјавио је за Ару један од високих функционера СДФ-а који је учествовао на састанку.
Курски медији који су пренели ову вест изоставили су да прецизирају на који начин Сиријска арапска армија омета америчко-курдске операције у Раки, што је нарочито интересантно, пошто је главница сиријских снага данас прешла међупокрајинску границу и заузела два града на северу суседне покрајине Деир Ез Зор, о чему више можете да прочитате ОВДЕ.  Такозване "Сиријске демократске снаге" (СДФ) су курдска војно-политичка организација, која је, заједно са својим војно-оперативним крилима ЈПГ и ЈПЏ (мушки и женски ореди "Народних заштитних снага"), основана 2015. под патронатом Вашингтона. Организација је највећим делом формирана од бивших припадника Радничке партије Курдистана (ПКК) коју Турци сматрају терористичком организацијом. Америчко-курска коалиција води Битку за Раку већ више од два месеца и заузела је, отприлике, три четвртине града. Главно оружје које користе опкољени терористи су снајпери и самоубилачка возила. Један од таквих самоубилачких напада данас је забележен изблиза, а камерман је само чудом извукао живу главу:
А овако Курди "пецају" снајперисте ИД-а: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Женски одреди (ЈПЏ) у овом тернутку имају највећи број снага на првим линијама фронта у граду Раки. Ову одлуку донели су амерички стратези, како би понизили трористе
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА