Најновије

ПОСЛЕДЊИ ТРЗАЈИ ЈЕДИНСТВЕНЕ ШПАНИЈЕ: Мадрид хапси првог човека Каталоније?!

Главни шпански државни тужилац Хосе Мануел Маса не искључује могућност хапшења председника Каталоније Карлеса Пуџдемона због инсистирања на референдуму.

Протести у Каталонији (Фото: Јутјуб)

Каталонија намерава да одржи референдум о независности те шпанске покрајине 1.октобра, што Мадрид сматра нелегалним.
"Правно гледано, могу се испунути услови за хапшење (Пуџдемона). То је одлука која је могућа, али нисмо размотрили да би требало да је донесемо", рекао је Маса.
Шпански тужиоци упозорили су да би званичници који су укључени у било какве припреме референдума могли бити оптужени за грађанску непослушност, злоупотребу положаја или јавних фондова, преноси АФП. 
Маса је рекао да би Пуџдемон могао бити ухапшен због злопотребе јавних фондова - злочин за који је предвиђена затворска казна. 
Тужиоци су, такође, рекли полицији да испита и напоре за промовисање референдума и наредили кривичну истрагу више од 700 каталонских градоначелника, који су обећали да ће сарађивати у вези са гласањем на референдуму. 
Шпанска влада прогласила је најављени референдум о независности Каталоније неуставним, а ове недеље Мадрид је покренуо велику полицијску и правну акцију против оних који учествују у његовој организацији. Погледајте ОВДЕ одговор Курда на напад у Деир ез Зору. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако шпанска полиција демонстрира силу у Каталонији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА