Најновије

КИНА ОШТРО УПОЗОРИЛА СЕВЕРНУ КОРЕЈУ: Прекините планове о лансирању нове ракете, то је забрањено!

Кина је данас упозорила Северну Кореју да не настави са наводним плановима да лансира нову балистичку ракету и позвало Пјонгјанг да не погоршава напетости. Јужнокорејски медији раније данас су јавили да војска те земље верује да је Северна Кореја спремна да лансира нову балистичку ракету, највероватније интерконтинеталну ICBM.

Ракета (Фото: Синхуа)

Портпарол кинеског Министарства спољних послова Генг Шуанг рекао је новинарима да Северној Кореји мора да буде јасно да се резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација забрањују такве активности.
Генг је у Пекингу изразио наду да све стране, нарочито Северна Кореја, "вежбају уздржаност и уздржавају се од додатне ескалације тензија", пренео је АП.
Кина је, данас, такође, упутила званичан протест Северној Кореји након што је та земља извела најснажнију нуклеарну пробу до сада.
Министарство одбране Јужне Кореје саопштило је раније данас да детектује знаке да се Северна Кореја припрема да лансира нову ракету константно од претходног лансира изведеног у недељу.
Северна Кореја извела је јуче своју шесту и најснажнију нуклеарну пробу, саопштивши да је детонирала унапређену хидрогенску бомбу за ракету дугог домета, што је изазвало бурна реаговања широм света.
Прочитајте ОВДЕ зашто САД не сме да нападне Северну Кореју?
Извор: Танјуг/Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Северна Кореја испалила ракету преко територије Јапана.

Бонус видео

Зашто Северна Кореја има нуклеарни програм?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА