Најновије

ЛАВРОВ ПРЕТИ ТИЛЕРСОНУ: Тужићемо вас због...

Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров обавестио је свог америчког колегу Рекса Тилерсона да ће се Русија обратити суду поводом заплене својине руских дипломатских представништава у САД, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

Лавров је Тилерсона о даљим руским корацима обавестио током њиховог данашњег телефонског разговора.
Како се наводи, Лавров је Тилерсону указао на то да заплена дипломатске имовине представља најгрубље кршење међународног права и подсетио га је на Путинове речи да ће се Русија тим поводом обратити суду.
У вези са тим огласио се портпарол Кремља Дмитриј Песков који је рекао да још није утврђено којем суду ће се Русија обратити, као и да ће то питање решавати адвокати.
Подсетимо, Путин је на конференцији за новинаре у Сјемену најавио да ће наложити предузимање правне акције због кршења својинских права Русије од стране Вашингтона.
„За почетак ћу дати налог Министарству спољних послова да се обрате суду, да видимо како функционише тај хваљени амерички правосудни систем“, рекао је руски председник.
Не препуштајте се емоцијама по питању Северне Кореје
Лавров је поручио Тилерсону и да се не препушта емоцијама и да покаже уздржаност по питању Северне Кореје.
Како је рекао руски шеф дипломатије, морају се искористити политичка и дипломатска средства како би се пронашло мирно решење за севернокорејску нуклеарну кризу.
Руски министар је навео и да је Москва вољна да размотри амерички нацрт резолуције о осуди нуклеарне пробе Северне Кореје који је достављен Савету безбедности Уједињених нација, уколико се узме у обзир став Русије о противљењу војном одговору. Погледајте ОВДЕ где је НАТО пропустио да матира Русе. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Лавров исмевао ЦИА-у:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА