Најновије

ПУТИН О СКРИПАЉУ: Он је олош и издајник, а не борац за људска права

Руски председник Владимир Путин назвао је Сергеја Скрипаља "олошем" и издајником отаџбине.

Скрипаљ (Фото: ФСБ)

"Што се тиче Скрипаља и тако даље, тај шпијунски скандал се вештачки надувава. Гледам преко неких извора информација, ваше колеге мисле да је господин Скрипаљ, малтене активиста за људска права. Он је само шпијун - издајник у домовини. Видите, постоји таква ствар - издајник у домовини", изјавио је председник Путин на пленарној седници Руске недеље енергије.

Путин је назвао Скрипаља обичним "олошем", наглашавајући да се, што пре, тим боље, заврши информациона кампања око њега.

"Замислите - ви сте држављанин ваше земље и одједном имате особу која издаје своју земљу. Како реагујете на њега? Он је једноставно олош, то је све", рекао је шеф државе.

Путин је такође нагласио да "препуцавања између тајних служби нису рођена јуче".

"Као што знате, шпијунажа и проституција - то су једне од најважнијих професија на свету? Па шта?" - додао је председник.

Случај Скрипаљ

Бивши припадник ГРУ-а Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија били су отровани 4. марта у бритаснком граду Салисберију, што је изазвало велики међународни скандал - у Лондону су одмах пожурили да оптуће Русију.

Москва је више пута понудила да се спроведе заједничка истрага, али је Британија игнорисала ову иницијативу. Министарство спољних послова такође је ухватило премијера Терезу Меј у лажу - она ја устврдила да је отров направљен у Русији, али је у лабораторији Портон Даун то одбачено.

Лондон је потом представио фотографије двојице "осумњичених", тврдећи да су то били официри ГРУ-а, Алекандар Петров и Руслан Боширов. Касније су њих двојица рекли у интервјуу за РТ да су посетили Британију као туристи, те да нису повезани са никаквим специјланим службама. Претходно их је позвао и председник Путин да дају интервју за неки медиј.

Мигранти остају у Србији, добијаће куће, материјал за реновирање. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА