Најновије

ШТА ЋЕ ХОЛАНЂАНИ РЕЋИ НА ОВО: Анкара донела одлуку! Турци ће од сада...

Турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу прогласио је крај више од годину дана дипломатских тензија са Холандијом, рекавши да се две земље још увек фокусирају на будућност.

Турци у Холандији (Фото: Јутјуб)

- Ти дани стоје иза нас док гледамо у будућност. Сада желимо да развијемо наш однос са Холандијом усредсређујући се на његове позитивне аспекте - рекао је Чавушоглу на конференцији за новинаре у Анкари.

Високи дипломата Турске говорио је о перспективама за јачање билатералне трговине од 15 милијарди долара док је стајао заједно са холандским министром иностраних послова Штефом Блоком, који је у званичној посети Анкари.

- Преговори су заустављени. Постоји доста ствари који се треба испунити, посебно у погледу владавине права и људских права - рекао је холандски министар иностраних послова Штеф Блок говорећи на конференцији за новинаре заједно са својим турским колегом.

Раније у јулу, холандско министарство спољних послова изјавило је да су током телефонског разговора страни министри пристали да нормализују дипломатске односе између Холандије и Турске.
Везе између две земље погоршале су се у марту 2017. године, након што су холандске власти забраниле Чавушоглуу да води кампању у Холандији, пре важних председничких избора у Турској.

Видео изнад: Тренутак погоршавања односа између две земље

Турско министарство иностраних послова одговорило је тако што је холандском амбасадору забранило повратак у Турску након одмора код куће. 

Ирак добио новог премијера и председника. Погледајте ОВДЕ о коме је реч.

Извор: sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Билатерални односи између Холандије и Турске нарушени су 2017. године због тога што су власти ове земље забраниле одржавање митинга Ердоганове странке у Холандији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА