Најновије

МИЛО ЂУКАНОВИЋ НАСТАВЉА ЛОВ НА ОПОЗИЦИЈУ: После Медојевића полиција лови Милана Кнежевића

Виши суд у Подгорици саопштио је данас да је посланик Демократског фронта Небојша Медојевић ухапшен по њиховом налогу, те су додали да иста судбина чека и његовог колегу Милана Кнежевића. Притвор за Медојевића Кнежевића одређен је док не пристану да сведоче, најдуже два месеца.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

“Решењима ванрасправног кривичног већа Вишег суда у Подгорици, а након укидања претходног решења од стране Апелационог суда Црне Горе, по разматрању списа предмета, жалбених навода и укидних разлога, уважене су жалбе Специјалног државног тужилаштва и преиначена решења судије за истрагу овог суда, па је свједоцима К.М. и М.Н., јер су пред Специјалним државним тужилаштвом и након што су били новчано кажњени решењима ванрасправног кривичног већа Вишег суда у Подгорици поново одбили да сведоче у предметима Специјалног државног тужилаштва, одређено стављање у затвор”, објаснила је саветник за односе са јавношћу Вишег суда Аида Музуровић.

Како је додала, затвор траје док Медојевић и Кнежевић не пристану да сведоче или док њихово саслушање постане непотребно или док се кривични поступак заврши, а најдуже до два месеца рачунајући од дана хапшења.

Виши суд у Подгорици је за Медојевића одредио притвор у трајању до два месеца јер је одбио да сведочи у предмету формираном у Специјалном државном тужилаштву због јавно изговорених тврдњи да наводно зна да бившем градоначелнику Подгорице Миомиру Мугоши неће бити одређен притвор из разлога што је Главни специјални тужилац Миливоје Катнић примио мито у износу од 100.000 еура.

Кнежевићу ће лисице на руке бити стављене због одбијања да достави податке о судији који му је наводно понудио мито у износу од 10.000 еура да му укине пресуду због напада на полицајаца 2015. године.

Више о Хапшењу Медојевића и драматичну конференцију Демократског фронта погледјате ОВДЕ.

Извор: ЦДМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Један од наступа Медојевића у Скупштини Црне Горе.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА